Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4162 / 682 / 2117
@GTB488 na szczęście alkohol nie odcisnął się u mnie wyraźnym piętnem na psychice. Udało mi się wyjść z nałogu stosunkowo szybko i bez poważniejszych trudności, choć nigdy nie przechodziłem szczegółowych badań.

Bywa, że odczuwam subtelne ślady tego, co można by określić jako „depresja alkoholowa” — jest to jednak bardziej intuicyjne przeczucie niż rzeczywiste objawy.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 108 / / 0
U mnie alkohol spowodowal ogromne szkody, stracilem dziewczyne przede wszystkim, kilka lat zycia bo stalem sie strasznie aspoleczny, do tego doszly psychozy, leki, paranoja, brak kasy ciagle pozyczanie a to na szlugi albo znowu na alko i generalnie twierdze ze zostaje mi tylko psychiatryk albo odwyk. Boje sie po prostu zycia czy chociazby isc na rozmowe o prace.
  • 2 / / 0
straciłem przez alkohol życie... od 5 lat w takim ciągu byłem że to jakaś masakra.. do póki we wtorek nie złapała mnie padaczka... to juz dziś 3 dzien bez alko chociaż nie ukrywam kusi bardzo, ale boje się że umrę przez to i muszę sobie z tym poradzić.
  • 3245 / 612 / 0
Przypominanie wątków w głowie które wydawały się lżejsze podczas maskowania alkoholem, dla pełnego komfortu używania głowy, u mnie trwały jeszcze co najmniej rok, a nawet półtora po odstawieniu, bez uzależnienia akurat że łatwiej było by wypić dla spokojności, tylko ta depresja z nowym myśleniem podobnym do słyszenia głosów i myśli których nieogar bardzo przytłaczał w szczytowych momentach, no ale już po.
JEŚLI 1000 RAZY COŚ CI NIE WYSZŁO,
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
  • 2 / 1 / 0
Zdarzyło się wychlać do nieprzytomności, na imprezie potrafię wypić 500ml wódy przy wadze 65 kg.
Piw się zdarzy czasami i z 15 dziennie.
Nigdy w życiu nie miałem żadnego kaca, osłabienia czy bólów głowy o których pisaliście.
Całe szczęście że w tym roku najmniej wypiłem patrząc na 6 lat mojej przygody z alkoholem.
Po prostu mimo że przyjąłem około 40 substancji( wiadomo licząc z dopami) to największym debilem zawsze byłem po alkoholu
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Spadek użycia w 19 z 21 stanów USA

W ostatnich latach legalizacja marihuany dla dorosłych stała się tematem intensywnych debat społecznych i politycznych, zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Zwolennicy podkreślają korzyści ekonomiczne oraz możliwość ograniczenia czarnego rynku, podczas gdy przeciwnicy obawiają się negatywnego wpływu na młodzież. Okazuje się jednak, że badania przeprowadzone w USA wyraźnie wskazują na niespodziewany efekt legalizacji – spadek użycia marihuany wśród nastolatków.

Wezwał karetkę, bo skończył mu się alkohol

Mieszkaniec gminy Jarocin zadzwonił na numer 112 i prosił o przysłanie karetki, zgłaszając niepokojące objawy. Na miejscu okazało się, że potrzebuje nie pomocy, a... alkoholu. Za "usługę" zapłacił 500 złotych, ale w zamian nie dostał ani kropelki.

Przyczepa pełna marihuany. Polska para próbowała dorobić do emerytury

4 mln zł – tyle były warte narkotyki, które ukryła w przyczepie kempingowej para emerytów. Przemytnicy przywieźli używki z Hiszpanii, a po drodze udawali, że zwiedzają europejskie miasta, żeby zmylić służby.