Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
15 października 2023PolitoxyJunkie pisze:
Ciesz się tylko z tego. Przetestowałem chyba wszyskie benzo na rynku i po za nim. To nagłe poczucie luzu i braku strachu, to jest na początku piękne, jak nagle problemy odchodzą na bok, To było serio fajne, aż nie przeszło w to, że zaczynasz brać te leki tylko po to żeby nie czuć się źle, Nie czyjesz wcale działania benzo poza tym, że nagle przestajesz umierać.
Mój boże, to chyba idealny opis działania tej grupy substancji. Absolutnie się zgadzam. Właśnie wszedłem w ostatni opisywany przez Ciebie etap i szukam wybawienia. Kiedyś przeczytałem coś o działaniu różnych benzo na różne podreceptory - czy zjadając różne benzo czułeś jakby tolerka się "resetowała"? Chciałbym wrócić do tego stanu z początku terapii - poczucia luzu i braku strachu.
  • 185 / 66 / 0
@mmchan czasami zmiana na inne benzo pozwala na jakiś czas wrócić tej "magii", ale to bardzo szybko przemija. Najlepsze co możesz zrobić to zacząć odstawiać ten syf, bo długofalowo robi więcej szkody niż pożytku.
  • 2116 / 630 / 0
Trochę jak z opio. Tylko tam goni się za kilkoma pierwszymi razami, z benzo ten miesiąc miodowy jest dłuższy.
Ale zgadzam się, najlepiej odstawić w miarę szybko (i bezpiecznie, diazepam król) bo czynią takie spustoszenie w pamięci, że głowa mała. Co gorsza, użytkownikowi samemu ciężko to zauważyć, chyba że pracuje typowo umysłowo i musi ogarniać wiele rzeczy naraz. Inaczej zdarzają się zwiechy przy, wydawałoby się, prozaicznych kwestiach w stylu kodu do klatki na domofonie, własnego pinu, haseł, itp.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 40 / 4 / 0
jeśli apteczne benzo nie działa to można spróbować rc np flualprazolam
Uwaga! Użytkownik manchester4 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
06 stycznia 2025Jamedris pisze:
Trochę jak z opio. Tylko tam goni się za kilkoma pierwszymi razami, z benzo ten miesiąc miodowy jest dłuższy.
Ale zgadzam się, najlepiej odstawić w miarę szybko (i bezpiecznie, diazepam król) bo czynią takie spustoszenie w pamięci, że głowa mała. Co gorsza, użytkownikowi samemu ciężko to zauważyć, chyba że pracuje typowo umysłowo i musi ogarniać wiele rzeczy naraz. Inaczej zdarzają się zwiechy przy, wydawałoby się, prozaicznych kwestiach w stylu kodu do klatki na domofonie, własnego pinu, haseł, itp.
Całe życie mam problem z pamięcią długoterminową (prawdopodobnie ze względu na problemy neurologiczne - od urodzenia mam pewien, nazwijmy to "defekt" ujebujący mi hipokamp), natomiast po trzech latach intensywnego stosowania jako użytkownik sam do tej pory nie zauważyłem dużej zmiany kognitywnej. Pracuję stricte umysłowo, tutaj tej zmiany również nie zauważam, chociaż w przypadku pinów muszę przyznać, że od jakiegoś czasu pojawiły się zwiechy.
06 stycznia 2025halowpierdol pisze:
@mmchan czasami zmiana na inne benzo pozwala na jakiś czas wrócić tej "magii", ale to bardzo szybko przemija. Najlepsze co możesz zrobić to zacząć odstawiać ten syf, bo długofalowo robi więcej szkody niż pożytku.
Boję się odstawić. Boję się powrotu do rzeczywistości, gdzie każdej nocy ogarniają mnie lęki i bezsenność. Mimo wszystko od dłuższego czasu coraz poważniej myślę o odstawieniu.

Dzięki. Wasze odpowiedzi w jakiś sposób pomagaja mi ułożyć wszystko w głowie i przekonać siebie samego do rzucenia tego gówna.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.