Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 248 / 100 / 0
@ymka trochę tak, trochę nie. Podejrzewam, że jakbym poczekała to samo by się unormowało, ale u mnie ta esketamina też po części ze wskazań pozarejestracyjnych, trochę eksperymentalnie.
  • 112 / 9 / 0
@ladyinnaightmares
Strasznie tajemnicza jesteś. ;)
I jak ta esketamina?
  • 248 / 100 / 0
@ymka nie mam zdania na razie. W dzień podania samopoczucie fatalne do samego wieczora, dzisiaj od rana był odczuwalny pozytywny efekt, z tym, że po kilku godzinach zdecydowanie osłabł. Nie jest tak źle jak było przed podaniem, ale do dobrze też jeszcze trochę brakuje. Druga, a być może i trzecia dawka przede mną, wtedy pewnie będę mogła powiedzieć więcej.
  • 112 / 9 / 0
@ladyinnaightmares
Jestem ciekawy efektów, powodzenia.
  • 58 / 4 / 0
12 grudnia 2024ymka pisze:
@ladyinnaightmares
Strasznie tajemnicza jesteś. ;)
I jak ta esketamina?
moje doświadczenie z s ketamina jest takie że po malutkiej dawce, miałem „wizualizacje” przez 3 godziny…było to przerażające doświadczenie a jednocześnie dziwaczni-ciekawe….takich kolorów , zniekształceń, dziwnych obrazów ale też pięknych kolorów i obrazów….nie mogłem się podnieść z łóżka….glowa była w innym, dziwacznym świecie , a ciało czułem że jest w czasie rzeczywistym….zdecydowanie nie moja bajka. Reszta wyrzuciłem z tego co zostało z przerażeniem….nie podoba mi się taka faza …kosmos ( dosłownie ) 🙃
  • 80 / 5 / 0
Jest jakiś lek który pobudza do działania i uspokaja głowę od lęku , zbędnego zamartwiania się ?
Od najmłodszych lat zmagam się z depresją później doszła nerwica lękowa.

Do tej pory próbowałem SSRI , fluoksetynę ( lekko poprawia humor , przeciw lękowo zero działania). Setraline (Pobudzać mnie raczej nie pobudza , jedynie wcześnie wstaje z łóżka na niej . Na depresję i lęki średnio działa ale nie jest źle . Na pewno mocniejsze działanie niż fluo.
Czytałem że paroksetyna jest dobra na lęki ale znowu na większość osób działa zbyt sedacyjnie a SNRI jak wenflaksyna dobrze pobudza ale chyba przez to może nasilać lęki ?
Jest coś co da kopa bez lęku czy za dużo wymagam od substancji ?
A może coś dodać do setry którą bardzo dobrze znoszę , żadnych ubocznych efektów
  • 623 / 118 / 0
@Szelest1 Tak jest lek który pasuję do twoich kryteriów.
Jest to baclofen.
Pobudza i zabija jednocześnie lęk, poczytaj.
Jest o tym na forum.
  • 20 / 1 / 0
@Szelest1 baclofen sobie odpuść - chyba że chcesz się uzależnić. Sprawdź wenlafaksynę https://www.tandfonline.com/doi/full/10 ... 264#d1e447
  • 623 / 118 / 0
@Hanalena Baclo to nie benzo czy heroina, żeby z tego ciężko zejść, jeśli jest brane z głową do 50mg na dzień, to nie będzie efektu odbicia dużego. Zresztą te SSRI/SNRI też uzależniają i często robią z człowieka zombi wykastrowanego, to się nadaje do upregulacji receptorów gdzie maksymalnie powinno się brać do pół roku i odstawić.
  • 493 / 183 / 1
baklo to się nadaję do naćpania albo do leczenia za wskazaniem lekarza,a nie zwiększenia motywacji i do działania przeciwlękowego. Czytałem na forum kiedyś o tym, że sprzyja wadom postawy ze względu na rozluźnienie mięśni przez co siłownia i wiele innych aktywności odpada, chyba dex o tym pisał. Wiadomo, że sport jest antydepresantem.
A to, że baklo łatwiej odstawić niż helupe to kurwa co to za porównaniem do chuja, ja pierdolę. Mogę przejść po pasach,ale pójdę na skróty i wpadnę pod osobówkę. Zawszę przecież mogłem wpaść pod TIRa.

Pierdol GABAjeby bo z nich taki antydepresant jak z mrówki słoń.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
ODPOWIEDZ
Newsy
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony

Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.

Przeszukano klatki i podwórza. Dealujący na Inżynierskiej zatrzymani

Uderzenie w dealerów narkotykowych na Pradze-Północ. W związku z handlem oraz posiadaniem substancji psychoaktywnych policja zatrzymała 7 osób. Wszyscy usłyszeli zarzuty. 32- i 25-latek zostali tymczasowo aresztowani.

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.