Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 684 / 131 / 0
Zburzony pewnie zaklada ze wejdzie na pierwszą lepszą stronę typu szybka recepta kropeczka pe el, wypełni formularz typu dzjen dobry, poczebuje Xanax 2mg najlepiej 3 opakowania ponieważ mam lęki, wysle blika 50zl i dostanie po 5 minutach kod na sms 😊
Nie mówiąc juz o tym ze pewnie nie spojrzy na regulamin gdzie jest jak byk regulka typu " punkt 8 paragraf 69: lekarz może nie wystawić leków psycho/narko itp"
:tabletki:
  • 2937 / 632 / 0
@krzychv Chyba każdy receptomat ma w punkcie taki regulamin, a jak było każdy kto korzystał wie
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 508 / 192 / 0
No jak ktoś ma IKP zayebane to będzie miał problem %-D ja napisałam sms do swojego lekarza i po kilku godzinach miałam kod, ale to jest to co pisałam już nie raz: wypracowanie sobie relacji z lekarzem i nie przeginanie, wtedy nie będzie problemu, a w teorii lekarz miałby powody żeby odmówić bo niecałe 3 tyg. temu ten sam lekarz też przepisywał mi 2 opakowania benzo.
  • 1682 / 424 / 2
@ladyinnaightmares a, to ja też tak robię xD najwygodniejsza i najlepsza opcja, ja to z rodzinnym na piwo chodzę może 2 razy w roku XDDDD

ofc 0% bo j3bać %%.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 384 / 10 / 0
hejo.
jak to teraz wygląda z reckami od psychola?
przepisują na prywacie?
dzięki za pomoc.

Przeniesiono @V44
  • 684 / 131 / 0
28 grudnia 2024Vetulani44 pisze:
@krzychv Chyba każdy receptomat ma w punkcie taki regulamin, a jak było każdy kto korzystał wie
nie kazdy :) ale 90% tak
myślę że sporo osób nie czyta regulaminów serwisów tego typu
:tabletki:
  • 787 / 46 / 0
Nie ten temat słońce. Jak masz kartę i były wypisywane to z lekkim ale ale wypisze po tych wszystkich zaostrzeniach trochę się dygają. Jak nie psychol to rodzinny albo internista za kase.

Przeniesiono @V44
  • 384 / 10 / 0
Tak, miałam wypisywane Clony przez dłuższy czas.
W jakiej formie przekazać swoją kartę prywatnemu psycho?
Wydrukować coś z IKP?
Mam jeszcze kwit od psychola z zaleceniem wypisywania regularnie Cln. (tylko data wystawienia jest z sprzed ponad 5 lat - a to już czyni taki kwit nieaktualnym podobno).
  • 508 / 192 / 0
@subtelnydotykpiekna , poprzednie recepty nie są wystarczającym dokumentem do uzasadnienia przepisania kontynuacji przez innego lekarza. A z zaświadczeniem z przed 5 lat to nie masz co wyskakiwać nawet, bo ono jest już od jakichś 4 lat nieaktualne - ważność takich zaświadczeń to rok.
Improwizacja Ci zostaje, albo Ci uwierzy i wypisze, albo nie i nie będzie klona %-D bo dokumentów nie masz, możesz mu co najwyżej udostępnić IKP ale to sobie tylko zerknie co i ile miałeś wypisywane wcześniej, nie daje gwarancji, że przepisze.
  • 1720 / 275 / 0
28 grudnia 2024krzychv pisze:
Zburzony pewnie zaklada ze wejdzie na pierwszą lepszą stronę typu szybka recepta kropeczka pe el, wypełni formularz typu dzjen dobry, poczebuje Xanax 2mg najlepiej 3 opakowania ponieważ mam lęki, wysle blika 50zl i dostanie po 5 minutach kod na sms 😊
Nie mówiąc juz o tym ze pewnie nie spojrzy na regulamin gdzie jest jak byk regulka typu " punkt 8 paragraf 69: lekarz może nie wystawić leków psycho/narko itp"
Zapewniam cię że takim debilem nie jestem, benzo nawet nie próbowałbym dostać gdzieś indziej niż u JP kiedyś, zresztą byłem w dużym szoku jak się o nim dowiedziałem. Aktualnie owszem alpra by mi się przydała ale bardziej potrzebne mi na ogół inne rzeczy, bardziej standardowe.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.