Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 403 / 64 / 0
Ogólnie jestem na 4 dniu i jest w porządku. Niemalże zero objawów odstawiennych dzięki pregabalinie. Jednak dziś złapał mnie jakiś epizod depresji, normalnie nie do wiary. Ryczałem jak dziecko. Albo jak Krzysztof Kononowicz. Myśli samobójcze fhui. Teraz się uspokoiłem.

Ogólnie prowadzę pewnego rodzaju dzienniczek dotyczący mojego odstawienia, udostępnie go jak będe już wolny całkowicie, czyli pewnie za jakieś 3 dni. Pozdro

A, i cierpie na ciężką depresje, to jeśli jeszcze odstawka to nasili to nie wiem co będzie.

Edit: Początkowo planowałem tylko przerwe 5-7 dni żeby 240mg znów mnie klepało dobrze, ale teraz planuje oduzależnić się i grzać na sportowo. Wiem, śmiechu warte, ale może akurat mi się uda. I tak chyba nic mnie już w życiu nie czeka.

A, i ze sto razy już dziś myślałem o cytacie z trainspotting "Once the pain goes away, the real battle starts. Depression, Boredom, you feel so low you want to fucking top yourself" Nie ma co robić, nuda w chuj, jak codziennie sie jezdzilo po kode to teraz czlowiek nie wie co robić, i pierdolca dostaje.
  • 403 / 64 / 0
Mialem opublikować dzienniczek, ale wrocilem do grzania i mi sie nie chciało, za to psychiatra dał pregabaline i już nie muszę sępić od koleżanki, a więc ponownie będe odstawiał, tym razem na dłużej, bo po tygodniu ani skręt nie minął ani tolerka sie nie zmniejszyła ("?!! :(") albo i się zmniejszyła, ale na jeden dzień. Uwaga, bo długie.
Spoiler:
Tym razem odstawie na okres taki, jaki najdłużej wytrwam. Chce przynajmniej 2-3 tygodnie. Obstawa lekowa - 11.2g pregabaliny, prawie cały słoiczek Afobamu 0.5mg, klony ogarne jeszcze na pewno, być może zolpi albo zopi. Pozdro.
  • 49 / 9 / 0
Czyli teraz będziesz leki ćpał w zastępstwie? xD
  • 403 / 64 / 0
Właściwie to tak. Chociaż pregabaliną ćpaniem bym nie nazwał, chyba, że ktoś lubi ćpać derealizacje i kręcenie w głowie w postaci tabletki.
  • 403 / 64 / 0
Powiedzcie mi, co normalni ludzie robią w wolnym czasie, bo ja tylko jechałem po kode, grzałem, leżałem i teraz nie potrafie się odnaleźć.

Jestem kurwa zepsuty. Jak nie grzeje, to tylko szukam od kogo jakiegoś klona albo rolki ogarnąć, kiedy do lekarza się umówić po jaki zopiklon i alpre...
Spoiler:
  • 2965 / 984 / 0
ja już mam dosyć tej matni, w którą jestem uwikłany - naprawdę. okropny jest ten przymus zażycia tabletki tylko po to, aby czuć się normalnie, funkcjonować, realizować swoje obowiązki. nie mówię, że opioidy nie są ratunkiem, bo są i nadal dają mi ucieczkę od samego siebie i rzeczywistości, ale od jakiegoś czasu są równocześnie i moim przekleństwem.

nie potrafię dotrzymywać obietnic wobec siebie, nie jestem w stanie samodzielnie przestać brać i zredukować użycia. mój obecny ciąg nie jest długi, bo trwa od końcówki sierpnia, ale to wystarczająco, aby organizm doznawał szoku za każdym razem, gdy stężenie narkotyku we krwi spada, co uniemożliwia mi odstawienie. próbowałem redukować dawki - poległem, bo czułem głód i zażywałem (dihydrokodeina, metadon). usiłowałem odstawić CT - wytrzymałem dwa dni i musiałem wziąć, bo zaczęło się wiadomo co...

wszystko to jest błogosławieństwem, dopóki nie wejdzie się w ciąg i nie zacznie pobierać tego codziennie, wtedy staje się to więzieniem, nic nie można zrobić bez śmiesznej tabletki. jestem już tym zmęczony. problemy w życiu nie sprzyjają odstawieniu i są induktorem głodów (albo raczej dobrą wymówką, aby przygrzać).

nie wiem co z tym będzie. dzisiaj ulżyłem sobie biorąc 450 mg DHC Continus oraz wieczornym zastrzykiem z oksykodonu. jutro będę próbował powalczyć dalej, chociaż trochę to wziąć w ryzy, spróbować to rzucić - tzn. przerwać ten przeklęty cug, bo wizja dożywotniego pożegnania się z "cudownymi" opiatami wydaje się być, przynajmniej na ten moment, niezbyt realna.

whatever will be, will be, gentlemen. musiałem się jednak wyżalić nieco na łamach naszego forum, bo w tzw. realu nie mam po prostu komu, nie mam nic i nikogo.

pozdrawiam, przodownik
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 403 / 64 / 0
Ktoś napisał, w zarchiwizowanym temacie
"Ktoś kiedyś tu pisał o uczuciu zażenowania/ wstydu gdy kupuję tabletki na kaszel.
Uwierzcie mi, że to znika, i nie ma żadnego problemu by iść po swoje dzień po dniu do tej samej farmaceutki.
Jeżeli ktoś ma takie rozterki, IMO to na szczęście nie jest to jeszcze mocne uzależnienie. Nawet fobik społeczny przestaje się przejmować drogą do celu - liczy się efekt końcowy."

Nawet kurwa nie wiecie jak prawdziwe to jest, nie raz fobia spoleczna przeszkadza mi rozmawiać z przyjaciółmi, unikam ich itp, A przez uzależnienie wyzbyłem się jakiegokolwiek wstydu jeżdząc codziennie po pojebane dawki kodeiny do ulubionych aptek. Nawet udawało mi się pogadać z farmaceutkami, niektóre dobrze mnie znają,
  • 2965 / 984 / 0
ja koniec końców zrealizowałem swój plan dot. odstawki opiatów i praktycznie zszedłem do zera, w miarę zwinnie unikając ostrych obj. odstawienia. nie powiem, bo trochę samozaparcia i bólu mnie to kosztowało, ale przynajmniej, na tę chwilę chociażby, jestem odtruty - nie licząc kilku Tramali tu i tam. dwa tygodnie miałem absolutnie rozregulowane, stąd też absencja na forum, ale coraz bliżej lepszego niż złego jestem, jeśli brać do konsyderacji obecne położenie.

niemniej - prawdziwy sprawdzian pojawił się dzisiaj, po powrocie od doktora z ręką pełną bibuł. uzależnienie psychiczne, które szarpie moją duszą odkąd z tym zacząłem, nie pozwoliło mi spasować i obawiam się, że w/w progres pójdzie w niwecz. przy obecnej tolerancji te kilka fiolek metadonu i dihydrokodeiny to naprawdę wiele i o ciąg, z wywindowaniem tolerki włącznie, trudno nie będzie. załamać, to i już dzisiaj załamałem, jeszcze w aucie po realizacji e-recept - poszło 360 mg DHC Continus, które od razu przypomniało receptorom to "coś". wiem, że to może i niezbyt duża dawka, ale już na tyle odwykłem, że poprawa była spektakularna - głównie stanu psychicznego.

nawet jeśli się znów wsypię, to chociaż dawki będę mógł chwilę niższe pobrać, zanim znów wrócę do punktu wyjścia. zobaczymy jak pójdzie, nie omieszkam napisać na dniach.

pozdrawiam wszystkich bywalców działu i w korelacji z sensem ów wątku, życzę sukcesu w rekonwalescencji - nieważne, czy chwilowej, czy trwałej!
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.

Olejek babci pod lupą. Policja sprawdza, czym w Wigilię zatruła się 14-osobowa rodzina

Podlascy policjanci sprawdzają, czy 14-osobowa rodzina, która w Wigilię trafiła do szpitala, mogła zatruć się olejkiem z konopi. We wtorek służby ratunkowe zostały wezwane do jednej z wsi w powiecie zambrowskim (Podlaskie). W organizmach członków 14-osobowej rodziny wykryto narkotyki.