Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 74 / 7 / 0
To dlaczego nie masz SSRI chyba lepiej by sprawdzilo w twojej sytuacji
  • 77 / 20 / 0
@dissapoinx

Prega na lęki to droga donikąd. Od tego są SSRI. Prega ewentualnie może wspomóc działanie innych leków, ale najlepiej używać jej sporadycznie, wtedy tolerancja nie rośnie tak szybko.
  • 586 / 124 / 0
Na lęk lepszy opipramol zdecydowanie ale on bez rekreacji jest.
  • 42 / 4 / 0
Napisalam ze do pregi mam jeszcze zoloft czyli ssri - sertralina. I lamitrin
  • 816 / 103 / 22
Łączył ktoś pregabalinę z dekstrometorfanem (DXM)? Kusi mnie mix 450 mg + 450 mg, albo to razy dwa.
PS. Zauważyłem, że ekstrakt z kurkumy - kurkumina z piperyną podbija działanie pregi. Zażyłem 3 kapsułki po 250 mg kurkuminy i 10 mg piperyny i 750 mg pregi i mocno działa. Tolerancja nieduża - łykam gdzieś raz na tydzień.

scalono - lady
19 grudnia 2024techniczny pisze:
Jak to? A spróbuj go z DXM - znacznie go podbija. A i sam Pramolan wyraźnie poprawia mi nastrój. Lubię go.

Scalono — 🦆

PS. Też tak macie, że wysokie dawki pregi widać na mordzie? Po mnie widać mocno... Mamo opiekunkę społeczną z mops-u i zrobiła mi nieziemską awanturę, że się nachlałem. Rzeczywiście mam duże wory pod oczami, twarz oklapniętą i wyglądam jak najebany alkiem. A nie piję w ogóle od 13 lat. To wada pregabaliny. Na umyśle czuję się bardzo kumaty i zupełnie nie jak po C2H5OH. Prega działa trochę podobnie, ale to zupełnie inna bajka. Mam jeszcze łeb jak bania - to znaczy wrażenie, że jest wielki. Może to od fajek, bo dzisiaj wypaliłem... 60 i jednorazowego elektryka. Jak to na fazie po niej - jaranie smakuje ogromnie.
  • 586 / 124 / 0
Opipramol hamuje adrenaline bodajże i dobrze u mnie sie sprawdza jako anksjolityk.
W miksie z dxm regularnie jadlem i czuć podbicie.
  • 849 / 200 / 0
19 grudnia 2024techniczny pisze:
Co człowiek to reakcja. Ja jakbym jadł cukierki. Podobnie te wszystkie buspirony itd.
  • 68 / 7 / 0
26 listopada 2021meczaa1 pisze:
A co daje wciąganie nosem pregabaliny?
Ja po 2x75mg donosowo czułem się bardziej roztrzęsiony niż uspokojony, dziwnie dziala w ten sposób przyjeta
  • 16 / 1 / 0
Czy dzien po przyjęciu dawki rekreacyjnej pregabaliny można prowadzić pojazd?
  • 849 / 200 / 0
Kurde ciężkie pytanie, bo jeden rabin powie tak, a drugi powie nie. Pisząc to etycznie to jak najbardziej nie.
Pisząc to jak narkoman narkomanowi. Po 24h przypuszczam, że byłbyś już wystarczająco trzeźwy. Tak, że weźmiesz wieczorem, a rano do auta to stanowczo odradzam i jestem też stanowczym wrogiem takich zachowań.

Niemniej nie traktuj moich słów jak wyrocznię. Znam się na substancjach, lecz posiadaczem prawa jazdy nie jestem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.