...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 32 / 5 / 0
@Merx Lekarzom i terapeutom też byś najchętniej wlepiał warny, bo kierują na profesjonalne leczenie? Pacjentów onkologicznych też byś klepał po plecach, mówiąc że sami sobie poradzą w domowym zaciszu? Jedno i drugie jest uznawane za chorobę śmiertelną.

Chuj tam, niech schodzi na własną rękę z 6-letniego ciągu na gramie morfiny, najwyżej zejdzie... z tego świata. Klękajmy przed guru trzeźwości, bo raczył nas obdarować złotą radą :patrzy:
  • 569 / 154 / 2
@ParchatyKaznodzieja lekarzy pozbywam się z zawodu, jeśli są idiotami, jest to łatwiejsze niż Ci się wydaje, sam jestem pacjentem onkologicznym.

Also, jedyne co napisałem, to że bupra nie jest taka zła. XD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 5 / 1 / 0
Nie myślę że kogoś interesuje i będzie mnie szukał w necie ale może policja siedzi na forum a mąż jest poszukiwany listem gończym. Nie ma ubezpieczenia.
Nie może się wychylać w razie wpadki będzie siedział na cold turkey w zakładzie karnym co będzie gorsze od detoxu w domu gdzie będziemy mieli dużo leków pomocnych w odstawieniu. Ja nie pójdę przez chorobę, mam lęki i chuj. Ledwo jestem w stanie iść na zakupy bo kręci mi się w głowie. Kolega mojego męża jak go zamknęli bo był poszukiwany i capneli go na ulicy był właśnie na dawce około grama iv.
W tym tygodniu idę do lekarki po resztę leków poprosić o wenflon i wizytę pielęgniarki środowiskowej oraz żeby mi nie wypisała już opio nawet jak będę błagała xD
Potem jak przeżyje już skręta to pójdę do poradni uzależnień żeby mieć jakąś indywidualną terapię chociaż stresuję mnie chodzenie do lekarzy ale to będzie potrzebne. Ciężko też będzie się odzwyczaić bo zawsze o tej samej godzinie robię zastrzyki.

Ps. Dziękuję Merx ❤️
  • 89 / 12 / 0
@Welonkaoranda czytałaś pierwszy post? 101 jak sobie poradzić ze skrętem. Jeśli zapierasz się rękami i nogami, że szpital nie, ośrodek nie (no pewnie masz swoje powody, whatever) - to to wydaje się jedyne rozwiązanie.
Po drugie primo: „jesz” 1,2g majki dziennie I.V., a nie chcesz bupry? Przecież nikt Ci nie każe jeść jej do końca życia - wiesz, że można na niej elegancko zejść i ją odstawić?
A po trzecie primo: nie będzie siedział w ZK na CT bo będą go poić metadonem, więc - cytując pierwszy post - fizycznie będzie OK (bo psychika i tak głęboko w dupie).
lol [*]
  • 5 / 1 / 0
@ErenKruger tak czytam cały wątek po koleji. Źle się czuje po buprze i wezmę ją jeśli wystąpi sytuacja że nie wytrzymam z bólu np.
I mylisz się bo 3 lata temu mój mąż odsiedział jeden wyrok 6 miesięcy i był wtedy na 400 majki. Najpierw go zabrali do jednego zakładu gdzie lekarz zapisał wskazania do metadonu a potem zabrali go do docelowego na montelupich w Krakowie i lekarz powiedział że nie dostanie ani metadonu ani bupry i nie mógł się doprosić o tabletkę zwykłą przeciwbólową. Jak masz doświadczenia że poili Cię w ZK na skręcie metadonem to fajnie. Niestety w Krakowie żeby dostawać metadon trzeba mieć wyrobioną legitymację z poradni uzależnień bo " oni nie mają czasu obserwować jaką dawkę trzeba mu podać i koniec" i to akurat wiem doskonale że na skręcie bez legitymacji nikt nie dostanie tam nic. Jego znajomy o którym wspomniałam też był na Monte i nie przeżywał tam cold turkey na własne życzenie.
  • 3 / / 0
Jestem po miesiącu ciągu na oksie, 4x20mg sniffowane dziennie. Orientuje się ktoś jak duży skręt mnie czeka i co do złagodzenia? Ważna jest dla mnie praca i studia
  • 569 / 154 / 2
@Kondziolkurw111 przeczytaj pierwszą stronę wątku, masz odpowiedź na każde swoje pytanie.
ps. do tygodnia max dwóch
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3 / / 0
Właśnie no ten 1 post uważam za bardzo pomocny itp ale mam wrażenie że w przypadku oksy założenie jest tam dużo większych dawek niż moje i dłuższy czas stosowania. Może ktoś miał podobny ciąg do mojego

Co myślicie o przejście z oksow na DHC

scalono /Mx
  • 89 / 12 / 0
@Kondziolkurw111

Skret niezaleznie od dawki trwa tyle samo. Po oksach okolo tygodnia. Do zlagodzenia - pregabalina. I czytaj pierwszy post

I nie pisz posta pod postem tylko edytuj :świnia:

O przejściu z cięższych opio na DHC pisał np. kiedyś kolega przodownik. Wszystko jest na forum, geez.
lol [*]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Snoop Dogg zapalił jointa z robotem AI wartym 24,000 $

Kiedy legenda hip-hopu, Snoop Dogg, spotyka sztuczną inteligencję, możemy być pewni, że wyniknie z tego coś niezwykłego. Na ostatnim maratonowym streamie „Mafiathon 2” popularnego Twitchowego streamera Kai Cenata doszło do nietypowego zdarzenia – Snopp Dogg postanowił zapalić jointa z robotem AI.

Tragiczny finał andrzejek. Pomieszali alkohol z dopalaczami

Dwóch młodych mężczyzn, którzy zmarli po imprezie andrzejkowej pod Kaliszem, zażywało dopalacze. Prokuratura sprawdza, czy ich koledzy zrobili wszystko, żeby udzielić im pomocy.

Szwedzki parlament zgodził się, by policja skanowała oczy kierowców. AI wykryje narkotyk

Szwedzki parlament przyjął prawo, które pozwoli policjantom na przesiewowe kontrole kierowców pod kątem używania narkotyków. Tak, jak w Polsce alkomatami bada się ludzi, tak w Szwecji policja będzie zaglądać w oczy kierowców przy pomocy aplikacji działającej w oparciu o sztuczną inteligencję.