Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 215 / 24 / 0
Jestem teraz na fluoksetynie 20 mg od ponad pół roku, nie działa jednak w ogóle. Lęki społeczne, ciągłe napięcie, drażliwość i co najgorsze brak motywacji do czegokolwiek. Przy fluoksetynie zacząłem jedynie więcej korzystać z substancji doraźnych jak fenibut, baklofen, prega, benzo co pogorszyło złe samopoczucie gdy ich nie biorę. Niedługo mam wizytę u psychiatry i chcę zmienić lek, zależy mi najbardziej aby dostać lekkiego kopa do działania, poprawić samopoczucie i obniżyć fobię społeczną. Czy w tej sytuacji sertralina będzie dobrym wyborem? Mój psychiatra jest otwarty na moje sugestie więc myślę, że nie będzie problemu jeśli zaproponuję coś rozsądnego. Dodatkowo na sen leci ketrel 25 mg i działa bardzo dobrze
  • 127 / 21 / 0
sertralina może być lepsza na te sprawy niż Fluo.
  • 1 / / 0
18 listopada 2024patriko88 pisze:
Co doradzicie w silnych lękach i nerwicy zaburzeniach psychosomatycznych , ciągłym lęku uogolnionym. paroksetyna 40 mg obecnie i 1mg fluanxolu I nie daje rady
Znam temat paroksetynę dobrze wspominam , doradzić mogę duloksetynę i pregabalinę...

Wiadomo co zbija najlepiej lęki benzdiazepiny natomiast nie polecam przygody z nimi a faktycznie doraźnie to jeszcze jakoś , bo jak się wpadnie w uzależnienie cieżko z tego wyjść i rośnie tolerancja szybko

Terapia , aktywnośc fizyczna odpowiednie żywienie to też ma duże znaczenie

pozdrawiam
Jano :nos: :tabletki:
  • 7 / / 0
siema, mam silny niepokój który czuje caly czas i częste ataki paniki no i oczywiście do tego ciezka depresja. bralem sertraline w dawkach max 150mg, wenlafaksyne 150mg i oba srodki wcale nie pomagaly, bralem doraznie chlorprotixen ktory nic a nic nie pomagał nieważne jaka dawka, to samo pregabalina ktora nie pomagała w zadnej dawce, przy 500mg wziętego z desperacji czulem jedynie "pijane oczy" i dziwne zmulenie. od miesiąca/dwóch ogarnelem na lewo benzo i lece na tym bo inaczej to byłoby ciężko mi przeżyć tydzień bo z dnia na dzien jest coraz gorzej. psychiatrów w moim pobliżu (szczecin) nie ma albo maja wolne terminy dopiero na listopad przyszłego roku %-D a baba ktora każe mi dalej brac ta wenlafaksyne to całkowicie ma wyjebane w to ze jem przez to 300 kalorii dziennie i ze jest tylko coraz gorzej i czuje silniej te lęki, na co ona odpowiedziała ze "to normalne bo jestes caly czas na zwiększonej dawce adrenaliny" no i nie wiem co mam ze soba zrobic, na psychiatryk najlepiej ale w pobliżu szczecina/gorzowa ew katowic chyba zadnego dobrego nie znajde? nie wiem co spróbować z antydepow, nie chce się wpierdalac w benzo ale w grób tym bardziej. dziękuję z góry za odpowiedź i milego
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 63 / 28 / 0
@Devixo ja bym w paroksetynę celował, ma miano najsilniej działającego przeciwlękowo SSRI nie bez powodu. Ale chyba najlepiej byłoby żebyś poszedł jednak do tego psychiatryka i niech tam myślą co zrobić. Antydepy też potrzebują czasu na rozkręcenie a wpieprzanie się w benzo na dłuższą metę znacznie pogłębi problem, cholernie ciężko później lękowcom odstawić te cuksy. Powodzenia
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Zlikwidowane laboratorium klefedronu, przejęte 500 kg narkotyku i zatrzymany „chemik”

Efektem działania policjantów CBŚP i mazowieckiego pionu PZ Prokuratury Krajowej było zlikwidowanie laboratorium klefedronu oraz przejęcie łącznie ok. pół tony tego narkotyku w formie kryształu, a także cieczy. Na miejscu zatrzymano „chemika”, który usłyszał zarzut wytwarzania znacznej ilości narkotyków, za co grozi do 20 lat pozbawienia wolności.

Zaskakujące odkrycie policji w Holandii. Nietypowy krasnal na nagłówkach gazet

Funkcjonariusze w południowej Holandii znaleźli ważącego prawie 2 kg krasnala ogrodowego wykonanego z... MDMA. Zdjęcie figurki trafiło do sieci i błyskawicznie się po niej rozeszło.

Zapominalski pacjent. Podczas EKG ze skarpety wypadły mu narkotyki

Zapomniał, że w skarpecie schował 4 gramy amfetaminy. Zgłosił się na oddział ratunkowy, bo pojawiły się u niego problemy z sercem. Teraz będzie miał jeszcze problemy z policją. Pielęgniarka podczas badania EKG znalazła w skarpecie zapominalskiego pacjenta narkotyki. Grozi mu do 3 lat więzienia.