Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 2950 / 977 / 0
moim zdaniem dobra i szczera wyrobiona relacja z lekarzem, to naprawdę duże udogodnienie w opiatowym nałogu. ten w/w naprawdę nie jest krętaczem, bo za taki zestaw bierze 150-200 zł bez kasy fiskalnej. mimo tego warto mieć kilku magików.

ja np. niezbyt lubię kodeinę i nie wyobrażam sobie w ten sposób zaspokajać opiatowej lekozależności, plus do tego znacznie większe koszty by mi to generowało za cenę lichej fazy.
%-D
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 3415 / 705 / 9
A propos ćpuńskich kalkulacji to majka wychodzi z 5x taniej od kody.
"I don't recognize the right of this comity to ask me this kind of questions. And furthermore... You can all go fuck Yourselfes."
  • 13 / 1 / 0
@Zgienty może nie z 5x, ale z dwa na pewno, jeżeli chodzi o kalkulację cena - faza. Majkę lubię za swoją pluszowość na wejściu i błogi stan dalej, kodę jednak lubię ze względu na dostępność bez recepty i drogę podania: biorę trzy paczki Antka i robię roztwór, którego nie muszę wstrzykiwać.
  • 3415 / 705 / 9
Zależy jak kto leci, i od zmiennych rynkowych. Ja leciałem 150 kody na dzień, a teraz lecę 100 maji. Tutaj też odniosę się do kwestii, że nie wiem skąd przelicznik 1/10 mocy. Teraz mam tak gdzieś po tym 100 jak po 225 kody. Trochę zapomniałem co to ta euforia kodeinowa. Maja ma ten plus, że otoczenie może mniej widzieć, że ćpasz. W sensie na mieście nie widać, że latasz po aptekach.
"I don't recognize the right of this comity to ask me this kind of questions. And furthermore... You can all go fuck Yourselfes."
  • 103 / 28 / 0
Witam bardzo serdecznie. Mam pytanie do aktywnych i doświadczonych w temacie użytkowników opioidów/opiatów. Konkretniej kieruję tego posta do osób regularnie stosujących oksykodon oraz morfinę. Jak jeszcze pewien czas temu byłem dobrze zorientowany (tylko w aspekcie teoretycznym) tak obecnie nie jestem na bieżąco. Z tego co mi wiadomo jedne z najpowszechniejszych preparatów z wyżej wymienionymi substancjami a dokładniej MST Continus oraz OxyContin mają zmienione formuły skutkujące znacznym utrudnieniem, o ile nie uniemożliwieniem, zastosowań stricte rekreacyjnych. Konkretnie pisząc, chciałbym aby ktoś "empirycznie upoważniony" odpowiedział, które dostępne preparaty na stan obecny są najlepsze do zastosowań rekreacyjnych, szczególnie interesują mnie następujące drogi podania; morfina: i.v., oksykodon: głównie p.o.

Z góry przepraszam jeżeli powielam temat, jednak zależy mi na treściwej i klarownej informacji co do stanu obecnego. Proszę o wyrozumiałość oraz również z góry dziękuje każdemu za odpowiedź.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam i życzę pomyślności ;)
"Naznaczona blizną haju twarz narkomana"
  • 2950 / 977 / 0
ja obecnie trzymam się na słabszych opioidach, przy których nie ciągnie mnie do igieł, a odpowiednio redukują u mnie głody (metadon, dihydrokodeina, buprenorfina, tramadol) - pozwalając codziennie funkcjonować nie niszcząc tym samym aż tak tego już i tak zwraczałego życia narkomana, dewianta, fobika oraz wyrzutka społecznego.

niemniej jednak - biorąc pod uwagę dane sprzed ok. dwóch miesięcy, to najlepiej obróbce do I.V. przechodził preparat MST Continus, czyli morfina. z oksykodonem w mojej opinii jest ostatnimi czasy problem, ponieważ niezależnie od marki przerabianie jest trudne, a o klarowny r-r wodny oksykodonu trzeba się dobrze postarać - i tu nie tylko chodzi o OxyDolor, który to obecnie przeważa w farmaceutycznym obrocie z uwagi na brak pożądanego OxyContinu, ale właśnie i ów OxyContin, z którym w tym roku miałem do czynienia (10-tki, 40-tki), był problematyczny przy przeróbce. natomiast od strony technicznej nie jest mi wiadome nic, ktoś, kto zajmuje się zawodowo takimi analizami, musiałby Ci odpowiedzieć. w mojej opinii, ale nadmieniam, iż to tylko opinia, to może być to spowodowane zmianą użytych wypełniaczy do realizacji mechanizmu zmodyfikowanego uwalniania, ale to musiałby ktoś zweryfikować.

co mogę za to powiedzieć z ręką na sercu, to to, iż MST Continus, tj. morfina, przerabia mi się szybciutko, łatwiutko i prościutko - dając finalnie klarowny, transparentny roztwór gotowy do wtłoczenia w instalację,

pozdrawiam, przodo :extasy: :strzykawka: :papieros: %-D :korposzczur:
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku

Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.

Na jakie dolegliwości pacjenci w USA najczęściej stosują medyczną marihuanę?

Jakie dolegliwości pacjenci w USA leczą za pomocą medycznej marihuany? Sprawdź, dlaczego medyczna marihuana w USA cieszy się taką popularnością!

Zmiany w mózgu u użytkowników marihuany mogą wynikać z innych czynników, twierdzą naukowcy

W miarę jak marihuana zyskuje popularność zarówno w celach medycznych, jak i rekreacyjnych, rośnie potrzeba zrozumienia jej długofalowego wpływu na zdrowie, szczególnie na strukturę i funkcje mózgu. Najnowsze badanie opublikowane w czasopiśmie BMJ Mental Health rzuca światło na tę kwestię, sugerując, że zmiany w mózgu związane z marihuaną mogą nie mieć charakteru przyczynowego. To odkrycie otwiera nowe wątpliwości dotyczące wpływu marihuany na zdrowie, które mogą być kluczowe dla dalszego kształtowania polityki zdrowotnej.