Ja na leki działające na NA źle reaguje, na wenlafaksynie też się czułam źle, a ją brałam prawie 2 miesiące, duloksetyne jako tako tolerowałam ale bez szału. U mnie nie w noradrenalinie problem.
Chociaż sam bupropion tolerowałam bardzo dobrze od początku praktycznie, a brałam 300mg, ale u mnie leki o działaniu aktywizującym są niewskazane z innych względów się później okazało.
dodam jeszcze że 27 mam rezonans głowy bo chce też wykluczyć wszystko bo może problem jest jakiś neurologiczny.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Który SSRI najbliżej w działaniu przypomina sertralinę? Zwłaszcza pod kątem poprawy nastroju, bo ten po sertralinie nie ma sobie równych. Biorę ją już ponad rok i działała świetnie, ale ostatnio coś się zaczęła wypalać. Na razie zwiększyłem dawkę i czekam z nadzieją że zaskoczy, ale jeśli nie to chcę mieć jakiś plan awaryjny. Myślę o fluwoksaminie, ale po przeczytaniu tematu mam wątpliwości. @ladyinnaightmares może Ty coś doradzisz? Bo z Twoich postów wynika, że sertra również Ci najbardziej podchodzi.
A tak poza tym, to chyba ciężko znaleźć inny SSRI o profilu działania mocno zbliżonym do sertraliny. Wg mojej lekarki ona ma najbardziej wyważony profil działania ze wszystkich SSRI, bo działa i na nastrój i na napęd i ma też jakieś działanie p/lękowe.
22 listopada 2024halowpierdol pisze: @patriko88 na lęk uogólniony to pregabalina typowo, najlepiej się sprawdza w teorii.
Który SSRI najbliżej w działaniu przypomina sertralinę? Zwłaszcza pod kątem poprawy nastroju, bo ten po sertralinie nie ma sobie równych. Biorę ją już ponad rok i działała świetnie, ale ostatnio coś się zaczęła wypalać. Na razie zwiększyłem dawkę i czekam z nadzieją że zaskoczy, ale jeśli nie to chcę mieć jakiś plan awaryjny. Myślę o fluwoksaminie, ale po przeczytaniu tematu mam wątpliwości. @ladyinnaightmares może Ty coś doradzisz? Bo z Twoich postów wynika, że sertra również Ci najbardziej podchodzi.
18 listopada 2024patriko88 pisze: Co doradzicie w silnych lękach i nerwicy zaburzeniach psychosomatycznych , ciągłym lęku uogolnionym. paroksetyna 40 mg obecnie i 1mg fluanxolu I nie daje rady
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.