Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej,

Jestem nowy w grzyby i zastanawiam się czy można z jednego growkitu zrobić kilka. Zrobić ciastko/ pożywkę i rozdzielić gotową grzybnie z kupionego kita i rozprowadzić ją w nowym ciastku, albo raczej w np. czterech?

Proszę o rady, jak podejść do tematu. Nie znalazłem nic tu na forum wiec tworzę nowy wątek, mogłem też przeoczyć więc ewentualnie proszę o przekierowanie do tematu.

pozdro
  • 357 / 80 / 0
Na 99% taki zabieg skończy się zakażeniem. Musiałbyś zapewnić ekstremalnie sterylne warunki.
  • 1 / / 0
7dni dobrze prawi. Próbowałem kilka razy, różnymi sposobami. W sterylność jestem niezły (zarabiam tym na chleb), ale i tak kończyło się pleśnią, nawet mimo początkowego optymizmu
ODPOWIEDZ
Newsy
Majordomus premiera Francji skazany na rok więzienia za handel narkotykami

26-letni główny lokaj Matignon, czyli siedziby premiera Francji, oficjalnie przebywa na zwolnieniu lekarskim. W rzeczywistości został aresztowany w czwartkowy wieczór 7 listopada w trakcie handlu kokainą.

Palił marihuanę w sklepie i wyjadał smakołyki. Ekspedientka zamknęła 38-latka i wezwała policję

Policjanci z białostockiej patrolówki zatrzymali 38-latka, który w sklepie jak gdyby nigdy nic, jadł zabrane z półek produkty spożywcze. Część z nich spakował również do plecaka, nie zważając na obsługę sklepu. Miarka się przebrała, kiedy zapalił lufkę z marihuaną. Wtedy ekspedientka zamknęła go w sklepie i powiadomiła policjantów. Dodatkowo w jego kieszeni mundurowi znaleźli narkotyki. Teraz odpowie za swoje sklepowe poczynania i posiadanie narkotyków.

Zwierzęta spożywają alkohol częściej, niż nam się wydaje

Spożycie alkoholu wśród zwierząt jest bardziej rozpowszechnione, niż sądzimy – uważają naukowcy w University of Exeter, University of Calgary i College of Central Florida. Przypominają oni, że etanol jest obecny niemal w każdym ekosystemie, należy więc przyjąć, że prawdopodobnie jest regularnie spożywany przez większość zwierząt odżywiających się owocami i nektarem. Swoje wnioski uczeni opublikowali na łamach pisma Trends in Ecology & Evolution.