Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 355 / 38 / 0
A skąd wiedzieć które substancje są organiczne, a które nie? A Fenibut jaki jest?
  • 933 / 293 / 5
Co do zasady związki organiczne mają w swej strukturze węgiel, zwłaszcza związany z wodorem, tlenem czy azotem.
Zawsze można też sprawdzić na wikipedii czy na https://www.cas.org/ (Chemical Abstracts Service).
Fenibut jest organiczny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 92 / 5 / 0
Panowie męczę się cały czas z takim napięciem psychicznym , ssri nie pomagają pręga słabo , czy baklofen brany terapeutycznie przez jakiś czas mógłby to wyrównać i zniwelować te napięcie psychiczne , nie możność relaksacji itp ?
  • 355 / 38 / 0
Wątpię. Prega bardziej mentalnie wspiera. Spróbuj dobry Phenibut w dawce 500mg
  • 37 / 14 / 0
25mg baklo lepiej zadziała jak 500mg fenka
  • 768 / 105 / 0
Czy jest sens wykupować baclofen ? Mam jeszcze pare dni ważna recke. Gdzieś tam czytałem że leczy nim się alkoholików ? Więc może wart znów zostawić 5-dych w aptece ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5792 / 1188 / 43
Po latach zażywania tego,
uważam, że jest sens.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 364 / 94 / 0
Na pewno warto mieć w szufladzie.
Tym bardziej, że drogi nie jest.
Stosunkowo łatwo dostępny (jeszcze).
Ja mam co do niego mieszane uczucia.

A co do przelicznika wcześniej, w praktyce odstawienia fenia 10mg -1 g fenia.
Jednak 5g dobrego fenia robi mnie 10x bardziej niż 50mg baklo.

Każdy przypadek jest jednak bardzo
indywidualny.

Podobne odczucia do fenia mam, gdy wezmę 50-100 baklo + alprazolam 0.5-1mg. Do tego na stałe biorę znów pregabe 150 lub 300.

Eh, jak było pięknie gdy feni dobrze działał.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 16 / / 0
Biorę baklofen 100 mg /dz, ale już specjalnie nie czuję jego działania. Dołożyłem od 2 dni trampka 400 mg i już humor się poprawił, myślę że istnieje synergia tych substancji. Pytanie czy mogę brać baklofen i tramadol w takiej dawce przez najbliższe 4 miesiące? Bo właśnie tyle zostało mi do mega stresującej sytuacji w życiu i chciałbym czuć chociaż namiastkę odprężenia. Może coś zmniejszyć a dorzucić coś innego do tego mixu? Proszę o poradę. PS Jeszcze dla bezpieczeństwa anty-padaczkowego wrzuciłem klona 2 mg, ale nie czuję specjalnej różnicy.
  • 933 / 293 / 5
@tymi Znacząco większe "odprężenie" będziesz czuł jeżeli zamiast ciągu przerzucisz się na weekednowe używania. Bardzo odradzam ci jechania przez 4 miesiące na 400mg tramadolu plus 100mg baclofenu (i jak rozumiem 2mg clona).
Jeżeli już musisz 24h/7 na czymś być to zamiast brać wszystko na raz, bierz 2dni clona, 2 dni baclofen i 2 dni tramadolu. I tak brzmi to słabo ale lepiej niż branie wszystkiego na raz.
Nie no kurwa, to jest chory pomysł być na takim miksie 4 miesiące.
Odstaw na min 3 dni to co bierzesz i spójrz na to trzeźwiejszym okiem. Bo żeby realnie rozważać takie combo to trzeba być mocno porobionym, na trzeźwo takich pomysłów nie ma.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.