Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2302 / 399 / 0
@aurora20 zainwestuj w Volcano ziomek, to nie będziesz sobie tak nabijał tolerancji.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12718 / 2460 / 0
A co on konkretnie zmienia w kwestii tolerancji? Wiem o nim tylko tyle, że napełnia parą balonik i jest bardzo drogi.
Ja miałem dokładnie to samo z Jean Guy 20%. Pierwszy raz wyraźna euforia, a potem równia pochyła aż do "to w ogóle nie działa". Pomijam już nawet zapach tego czegoś przypominający ogórki kiszone.
  • 2302 / 399 / 0
To jakbyś porównał wiadro do lufki. Tyle, że wiadro bardzo ekonomiczne jeżeli chodzi o zużycie suszu.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2052 / 339 / 0
Miętowy. Rozważałem volcano bardzo poważnie. Rozjebał mnie ten design na deski i wydajność. Jedna wada, która niestety przeważyła to nie-ekonomiczność. Nie wiem jak to dokładnie działa z tymi balonami ale wiem że 0,15 się nie najarasz jak w mighty. Gdyby były opcje z mini dawkowaniem do 0.20-0.25 byłaby inna sprawa. W sumie mighty używam tylko stacjonarnie. Raz w życiu byłem z nim w parku i jakiś random podszedł i powiedział "fajny sprzęcik nieźle" od tamtego czasu wapuję wyłącznie w domu. Jednak 0 dyskrecji. Także volcano by mi pasował, no ale zużycie suszu dużo większe.

edit: zmiany dotyczące e-recept mają obowiązywać wszystkich nawet starych pacjentów. Ten rząd to są jednak ku4wy co świnia przy korycie to większa ku_wa. Podobno prawo nie działa wstecz? Także dlaczego ja po kilku latach terapii będę musiał się bujać. Na szczęście mam klinikę w mieście ale wygodniej kurwa przez telefon a nie na 2 koniec miasta
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2302 / 399 / 0
Ale high jest inny, jak z bongo. A czy więcej być finalnie zużywał suszu to nie wiem.
  • 367 / 94 / 0
Jaką lajtową odmianę polecacie?

Aktualnie wapuje Aurorę Delahaze i Bakerstreet o ile dobrze pamiętam.

Jednak jak dla mnie są to za mocne mózgotrzepy. Nawet przy 170 stopni na wapku.

Chciałbym się wyluzować, nie nakręcać stany lękowe.
Kiedyś Delahaze był do tego idealny, lajtowo mi wchodził, jednak to się zmieniło.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 286 / 42 / 0
Nie ma już na rynku lajtowych odmian które miały 8% THC. Teraz najsłabszy to pewnie będzie jakiś S-Lab 18%. Polecam ci mieszać susz CBD z medycznym - te wszystkie efekty uboczne które odczuwasz to tylko kwestia przyjęcia za dużej dawki THC. Ja zrezygnowałem z wapo na rzecz olejków doustnych które mają określone stężenie w kropli dzięki temu wiem ile kropel mnie wyluzuje a ile to już będzie za dużo.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 21 / 2 / 0
@aurora20 skąd info, że będą dotyczyły wszystkich? Tydzień temu brałem recke i nadal jest okej.
Mam teraz sour diesel, nie ma podjazdu do gorilla glue. Mógłby legal wjechać bo płacić z góry za 15g to jakby zamiast czteropaka kupić od razu flache no nie opyla sie :D
  • 12718 / 2460 / 0
Nadal jest OK, bo żadna ustawa jeszcze nie weszła. Z tego co czytałem, to nie mogą dojść do porozumienia, czy mj, buprenorfina i Tramal nie powinny być wykluczone z owego przepisu. Oczywiście to tylko moja interpretacja tego, co czytałem / usłyszałem.

Sour Diesel to coś zupełnie innego niż Gorilla Glue. Oczywiście, że wszyscy skorzystaliby na legalu, ale wiadomo, jak to u nas jest...

EDIT - chyba jednak koniec z e-receptami https://www.youtube.com/watch?v=vL5PyLn ... ROKU%C5%81
  • 235 / 100 / 0
30 października 2024mietowy3 pisze:
zainwestuj w Volcano ziomek, to nie będziesz sobie tak nabijał tolerancji.
30 października 2024mietowy3 pisze:
A czy więcej być finalnie zużywał suszu to nie wiem.
No to jak nie wiesz, to po co piszesz? Radzisz komuś zainwestować dwa koła w sprzęt który pochłania 2-3 razy więcej materiału, niż w tym co ma obecnie i to ma pomóc na rosnącą tolerancję? Czasami nie wierzę w to co tutaj czytam. Widzę że mit o Volcano, jako najlepszym sprzęcie na tej planecie, wiecznie żywy u niektórych i nie ważne że jest upierdliwy przy codziennym użytkowaniu i kompletnie nie pasuje do czyjegoś stylu używania konopi - bierz Volcano, on jest Bogiem, on jest początek i koniec. Prawda jest taka że Volcano jest teraz w świecie waporyzatorów tak samo popularny jak twój mflb, czyli interesuje się nim mniej niż 1% użytkowników. Większość postów o Volcano na forach w ostatnim czasie, to takie że ktoś kupił używkę za 100 dolarów. Przy okazji, nikt (prawie) nie mówi że Volcano jest chujowy, ale są po prostu lepsze, wydajniejsze i mocniejsze waporyzatory, no chyba że ktoś nie marzy o niczym innym, jak o zasysaniu przez plastikowy korek, z plastikowego, szeleszczącego worka, ale nawet wtedy można kupić połowę tańszego Arizera. Nie ma natomiast żadnego magicznego sprzętu który tylko swoim działaniem spowoduje że tolerancja stanie się mniejsza niż obecnie. Jedyny sposób to zmiana nawyków, rewizja czego się oczekuje od marihuany i zrozumienie jak działa ta cała tolerancja, ale to wymaga podjęcia jakichkolwiek kroków, a to dla wielu jest zbyt trudne. Bez tego, nawet najmocniejszy waporyzator do suszu, haszu, olejku czy czegokolwiek, będzie działał lepiej tylko przez jakiś krótki czas. Jak ktoś ma w głowie że musi dopalać co dwie godziny i goni za taką fazą po THC, jaką dają twardsze narkotyki, to niestety zawsze tolerancja będzie rosła. Nawet na koncentraty, które są 3-4 razy mocniejsze od suszu, można sobie wyrobić tolerancję na kilka gramów dziennie.

@aurora20 można dokupić reduktor komory do Volcano, który zmniejsza ją do rozmiaru tej w Mighty, ale po co skoro masz już Mighty?
What you smoking?
ODPOWIEDZ
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.