Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 233 / 99 / 0
Mały pro tip, nie trzeba kupować specjalnej przejściówki do bonga, wystarczy poszukać w domu, albo kupić za 10zł długopis z gumowym gripem. Ściągamy gumkę, nakładamy na ustnik vapcapa i będzie idealnie do szlifu 14mm.
What you smoking?
  • 12475 / 2424 / 0
On pasuje domyślnie do szlifu 10mm więc jeśli akurat takie masz, to nic nie trzeba kupować. Obstawiam jednak, że szlif jest większy.
  • 24 / 1 / 0
No tylko jeśli chodzi o bongo benefit jest taki że nabije więcej 4x niż do bowla a i tak ściągnę na macha, a do vapcapa więcej nie nabije - o to mnie się mniej więcej rozchodzi

Ale spróbujemy, zobaczymy niebawem obadam jaki jest u mnie szlif

Co do palnika mam dwa z jednym płomieniem, jeden kupiłem vapcap razem z vapem taki mały ich palnik - jest chujowy.

Drugi mam duży porządny palnik od chińczyka kupuje je od lat, są zajebiste.

Nauczyłem się szybciej Hesus bo mam 2023m, tak myślę. Na prawdę wystarczy grzać dokładnie w te kropki które są pod capem, delikatnie kręcić i być cierpliwym. Za twoją rada oddalilem płomień i zacząłem grzać jeszcze niżej, dokładnie w kropki i pyklo. Wczoraj serio druga komora zrobiła mnie potężnie, a wchodzi tam malutko.
  • 12475 / 2424 / 0
To gitara. Nie mogę się doczekać, aż przetestuję swojego M7. On ma podobną komorę, ale chyba jeszcze grubszą.
Masz alkohol izopropylowy do czyszczenia? Poleca się czyścić średnio co 2 tygodnie. Musisz go rozebrać i wszystkie stalowe części wyczyścić IPA (poza nasadką - ją raczej wodą tylko przetrzeć). Uszczelek też raczej nie mocz w IPA, to starczą na lata.
  • 24 / 1 / 0
Hej,

Mam, właśnie dziś go oglądałem i z ustnika płynie mi już brazowa kupa a paliłem.. może z 6-8 razy od nowości. Nie za szybko? :o
Chyba to zbiore na ciężkie czasy lol. Moje płuca umro
Muszę się zakręcić nad odzyskiwaniem materiału troche, zacząć pyłek zbierać itp.

Anyway obawiam się właśnie że będę musiał dziś go wyczyścić

Zauważyłem też że jak ciągnę z zamkniętym sprzegielkiem to szybko podchodzi temperatura pod ustnik, i myślę że wtedy też ściągasz ten nagar w stronę ustnika

Ale ja zamykam, mam zamknięte kiedy grzeje i w trakcie ściągania zamykam na 1-2s i czuję jak się robi gesta para, potem puszczam i znów naciskam

Próbowałem bez ale jakoś mniej jebie w płuco

PS. Ciekawostka, na 420vapezone, podsyłałeś ich film, jest też artykuł o 2023m+. Wolę czytać niż te jutuby patrzeć.

Prównują tu do FMJ. Nie wiem czy kupić ten FMJ czy nie teraz :p choć ponoć nie dostępne to było i tak. No nic pomyślę jeszcze

"Does the M+ Compete with the FMJ, Anvil, Danivape, etc

An entire genre of Dyna-like vaporizers has blossomed around the evolving needs of cannabis users. Add-on accessories like the FMJ disrupted the conventional heating rituals of the Dynaverse and opened our eyes to harder-hitting vapor with less learning.

The M+ tip is easier to use and it satisfies the needs of users who expect more.

Using a standard Dynavap cap and the updated heating technique, the M+ delivers vapor and a vaping experience closer to the Anvil or the FMJ.

Is it the same? Nah. But it’s similar enough while keeping it simple. I haven’t found the desire to even use the new Armored cap with the M+ tip."
  • 233 / 99 / 0
24 października 2024jezus_chytrus pisze:
On pasuje domyślnie do szlifu 10mm więc jeśli akurat takie masz, to nic nie trzeba kupować. Obstawiam jednak, że szlif jest większy.
Że co? Przecież wyraźnie napisałem że nic nie trzeba dokupować, ewentualnie coś za 1/4 ceny dedykowanej przejściówki ze sklepu, bo wystarczy na ustnik Vapcapa założyć kawałek gumki i będzie pasował do najpopularniejszego szlifu 14.4mm.

I tak przy okazji
24 października 2024jezus_chytrus pisze:
szybko nauczyłeś się obsługi - mi to zajęło ponad rok ; )

Tak poniekąd zajęło Ci to trochę dłużej, bo już jakieś 6 lat temu pisałem tutaj o zaletach Dynavapów, które Ty teraz z taką fascynacją dopiero odkrywasz. Pamiętam że miałeś dziwne pytania i wątpliwości, a moje odpowiedzi Cię nie przekonywały. No i po tylu latach w końcu Ci "kliknęło". W sumie lepiej późno niż później.
What you smoking?
  • 12475 / 2424 / 0
Też napisałem, że jeśli jego bongo ma szlif 10mm (mało prawdopodobne), to nie trzeba nic kupować - pasuje bez gumy. Czego nie rozumiesz?
Przytocz proszę zatem tą wypowiedź z 2018 : ) Owocnych poszukiwań, bo chyba coś Ci się pomieszało - pierwszego VapCap'a, o którym pisałem, kupiłem pod sam koniec 2021. Użyłem raz, czy 2, po czym leżał nieużywany aż do lata tego roku. To nie było tak, że próbowałem przez kilkaset dni bezskutecznie...
  • 233 / 99 / 0
Może gdybyś potrafił oznaczyć do kogo piszesz, to by nie było takiego burdelu w dyskusjach. Sprawdź definicję słowa "poniekąd", bo to ty czegoś nie rozumiesz, a znowu robisz głupie zaczepki. Naucz się też trochę czytać między wierszami, bo masz zbyt kwadratową głowę. Chyba żartujesz, po raz kolejny, że będę się bawił w szukanie jakichś cytatów z 2018 roku. Ja mam tu tylko 200 postów i dobrą pamięć, a ty nawaliłeś ponad 12k i jesteś średnio rozgarnięty, więc praktycznie i statystycznie jest dużo bardziej prawdopodobne że pamiętam z kim i o czym tutaj rozmawiałem. Z resztą czego mam szukać? Napisałem że w 2018 zacząłem tu pisać o Dynavapach, a ty byłeś wtedy sceptycznie nastawiony. Nic strasznego. A ty od razu spina i pic or didn't happen, a teraz sam przyznajesz że zajęło ci 3 lata żeby w końcu kupić, a teraz kolejne 3 żeby nauczyć się z niego korzystać. Teraz też ewidentnie piłeś do mojego komentarza, a później pierdolisz że pisałeś o jego bongu, gdzie on nic nie wspominał o żadnych szlifach, ani przejściówkach. Podobnie to wyglądało wtedy jak jeszcze miałem ochotę dzielić się tutaj jakąś wiedzą. Z tobą naprawdę się rozmawia jak z jakimś retardem i po prostu siejesz ferment. Bez linka do badań niezależnych od nikogo amerykańskich naukowców nie wierzysz nikomu, a zwłaszcza jak jest podejrzenie że rozmówca dysponuje większą wiedzą niż ty, prawda? Dopiero jak sam po latach na nowo wynajdziesz koło, to możesz na tym forum w dziale o konopiach (który głównie dzięki tobie jest na w pół martwy i z zacofaną wiedzą) zgrywać fachowca? Wiem że się nie zmienisz, ale dopóki przeglądarka niestety pamięta hasło, albo nie dostanę bana, to czasami nie omieszkam ponownie tu zajrzeć, żeby ci wytknąć że piszesz głupoty, tonem wielkiego znawcy.
Poleca się czyścić średnio co 2 tygodnie.
Bzdura. Poleca się czyścić, jak jest brudny, bo inaczej będzie się brudził jak ktoś zużywa gram dziennie, a inaczej jak gram na tydzień. Ja czyszczę co 2-3 miesiące.
What you smoking?
  • 1910 / 307 / 0
Przy ogromnym spożyciu miałem głowicę mighty zaklejoną jak super glue po 10 dniach w porównaniu z czyszczeniem po 1.5 miesiąca częstego ale nie ... permanentnego (he) użytkowania.

Ogólnie wczoraj czyściłem głowicę bo od ciągnięcia buhów aż płuca mnie bolały, ale to nie o tym anegdota. Od roku mam fajny metalowy młynem OCB grube kolce mieli idealnie do wapo nie na pył. Generalnie gólnie i z zasady go nie czyściłem.....po jakimś rolku eureka w sumie wyczyszczę. Bo jak wsypałm z 0.2 na dnie grindera znalazłem 0.1 a drugie 0.1 przylepione do kolców grubo, nie do odzuskania, Wrzuciłem grinder do brudnego ISO po głowice na noc, czysty jak nowy :)
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 24 / 1 / 0
Da się jakoś odzyskać cały tej szajs wklejony w grinder?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.