Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 90 / 17 / 0
Jutro się wybieram na okoliczne łąki, zagajniki i pastwiska. Dam znać.
Trzymajcie się ludziska :D
Łódź pozdrawia :D
Pewnego razu Bóg stworzył Niebo i Ziemię...:heart:
  • 17 / 1 / 0
05 października 2024mikato74 pisze:
@Skaj19 ja dziś byłem - bieda totalna, łąki puste. a skąd jesteś?
Lubuskie. Ja dzisiaj sprawdziłem swoją najlepszą miejscówkę i wymęczyłem 20 łysych w 2h. Pewnie było ich więcej, ale pierdolę takie rzeźbienie w gównie. Wrócę sprawdzić za tydzień i liczę na sensowniejszy wysyp.
  • 13 / 3 / 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 17 / 1 / 0
Byłem dzisiaj na miejscówce, na której w sobotę wymęczyłem 20 świeżych i mokrych łysiczek. Dzisiaj wymęczyłem ich z 15, ale były już białe, suche i pomarszczone. Chyba jeszcze trzeba czekać na sensowniejszy wysyp w moich stronach..
  • 776 / 179 / 0
U mnie 70 sztuk wyszło w 40 minut szukania mimo że przeważnie trochę później takie ilości idzie wyciągnąć ale teraz była wręcz idealna pogoda bo ostatnie dni lekkie ale ciągłe deszcze plus w nocy dość znaczny chłód i teraz od 3 dni trzyma się słońce i trochę cieplejsze temperatury więc warunki korzystne. Ale teraz zbieram tylko dla sportu i oddaje ziomkom bo nie za bardzo mogę przyjmować psychodeliki aktualnie. Pozdro dla wszystkich
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 17 / 1 / 0
@EvilDead jakie woj. że taka pogoda?
Mam pytanie do prawyjadaczy grzybowych. Czy dobra miejscówka może z czasem wyjałowieć i przestać rodzić w grzyby? Mam miejscówkę na której nie zbierałem 10 lat i wtedy przy dobrych wiatrach rosły tam tysiącami. Rok temu po 9 letniej przerwie coś tam na niej nazbierałem, ale była już połowa listopada. W tym roku póki co mizeria i tak się zastanawiam, czy mogła się już wypalić ta miejscówa i lata świetności ma już za sobą. Może tak być?
  • 9 / 3 / 0
Ma ktoś doświadczenie z terenami wokół Sanoka? (Podkarpackie) Byłem już w wielu miejscach, odwiedzałem spoty z wielkimi śmiałkami darniowymi w idealną pogodę i temperaturę i... Nic. Ani jednej sztuki. Powoli zaczynam mieć wrażenie, że ich na tych terenach po prostu nie ma, albo mam tak wielkiego pecha. Na magicmushroommap te obszary są bordowe, wskazuje to na wysyp grzybów, a nie ma nic. O co może chodzić? Ma ktoś dla mnie jakieś wskazówki? Z góry dzięki.
  • 11 / 19 / 0
08 października 2024Skaj19 pisze:
@EvilDead jakie woj. że taka pogoda?
Mam pytanie do prawyjadaczy grzybowych. Czy dobra miejscówka może z czasem wyjałowieć i przestać rodzić w grzyby? Mam miejscówkę na której nie zbierałem 10 lat i wtedy przy dobrych wiatrach rosły tam tysiącami. Rok temu po 9 letniej przerwie coś tam na niej nazbierałem, ale była już połowa listopada. W tym roku póki co mizeria i tak się zastanawiam, czy mogła się już wypalić ta miejscówa i lata świetności ma już za sobą. Może tak być?
Grzyby mają swoje naturalne cykle życiowe i wcale nie muszą tworzyć owocników każdego roku z równą intensywnością. W tym roku znalazłem masę grzybów w takich miejscach gdzie normalnie nigdy bym ich nie szukał,a łąki i tereny które z założenia powinny być lux... pustynia. Co ciekawsze, wyżej w górach pogoda w tym roku była tak niestabilna że "okno grzybowe" było może tydzień. Później diametralna zmiana pogody i game over. A wracając do pytania tak, złota miejscówka może umrzeć (jeśli rok był on general totalnie nie sprzyjający) ale może również się odrodzić. Trzeba brać poprawkę również na to że klimat się zmienia,i założenie październik i listopad to top miesiące już niebawem totalnie będzie nie na miejscu,ja doświadczyłem wysypu końcem sierpnia 😉
  • 3 / / 0
Witajcie, mieliśmy dość ciepły wrzesień a teraz nie pada zbyt obficie. Jak wygląda sytuacja w Mazowieckim? Nie mam doświadczenia ale szukam od dwóch dni i moim zdaniem jest zbyt sucho. Właśnie popadało i idę szukać miejscówek co samo w sobie jest przygodą.
Pozdro!
  • 1 / / 0
Mam generalnie pytanie dla grzybiarzy ze Śląska, (katowice i okolice) na ile wam się sprawdza mapka ?(magicmushroommap), i czy generalnie warto sugerować się tymi sześcianami gdzie powinna być teoretycznie największą szansa ? Nie liczę, że ktoś da mi swojego spota, ale za jakieś podpowiedzi gdzie szukać. Wiem, że na polach ze smiadkiem, ale mimo tej zabójczej dawki wiedzy xd oraz zwiedzeniu kilku miejsc efekt zerowy :(
ODPOWIEDZ
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.