(S)-1-[3-(dimetyloamino)propylo]-1-(4-fluorofenylo)-1,3-dihydroizobenzofurano-5-karbonitryl
http://pl.wikipedia.org/wiki/Escitalopram
Czy ktos bral escitalopram? Wczoraj polecil mi go Jezus, zaglebilem sie w otchlan neta i 95% postow na temat tego leku to posty osob ktore zachwalaja mocno ten srodek, dziala szybciej niz inne SSRI (mniej wiecej czasowo jak moklobemid) i podobno ma leciutkie efekty uboczne oraz nie wchodzi w interakcje z alkoholem... Ciekawy srodek - nieco drogi od 70zl, ale czego sie nie robi dla zdrowia : D
Powód: Zmiana nazwy topicu.
o Lexapro mysle przyszlosciowo, wiec jesli wenlafaksyna nie zadziala to uderzam w Lexapro, btw naprawde jestem bardzo zdziwiony iloscia pozytywow na temat tego leku! wszedzie, nawet na youtube filmiki i komentarze pod nimi mowia o tym jak lexapro jest dobre i skuteczne! :D
Niedawno dostalem sertraline( asentra) i jest duzo lepiej, widoczna poprawa szczegolnie w fobii spolecznej, i depresji .
Uważam, że leki to ostateczność. Nie jestem przeciwko nim, bo lepiej się ratować niż zawisnąć i potem żałować :O)
Niemniej leki są wystąpieniem przeciwko własnej duszy. Uważam, że depresja nie jest samoistna, tylko objawowa, to symptom, którego zwalczanie tylko przedłuża cierpienie.
Na lexa trafiłem przez stronę o borderline. A to, co ze spokojnym sumieniem mogę polecić, to hawajskie masaże świątynne Lomi Lomi. Niestety jest to bajka dla zmotywowanych albo w naturalny sposób zamożnych :O) Jedna sesja to od 160-220 zł. Wziąłem tych masaży z 10 w przeciągu 1,5 roku. Nie żałuję. Warto próbować u różnych osób, żeby trafić na tę właściwą, chociaż nie spotkałem nikogo, kto nie robiłby tego z właściwą uwagą. Polecam Lomileo (czasami z Łodzi) a także Anię na stałe z Wrocławia.
Alleluja Bracia i Siostry!
again and again
again and again
moglby ktos jeszcze wystwic opinie o tym leku ? wiekszosc ludzi na forach go sobie chwali .taki zupgrade'owany cital :P
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.