Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 115 / 20 / 0
@blackgoku

A prosz
Spoiler:
Za dnia idiotą, w nocy zaś debilem.
  • 8912 / 1726 / 2
rola-witaminy-d3-w-patogenezie-zaburzen-psychicznych.pdf

Rola witaminy D3 w patogenezie zaburzeń psychicznych
Role ofvitamin D3 inpathogenesis ofpsychiatric disorders
1 Klinika Zaburzeń Afektywnych i Psychotycznych I Katedry Psychiatrii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, ul. Czechosłowacka 8/10,
92-216 Łódź. Kierownik: prof. dr hab. n. med. Jolanta Rabe-Jabłońska
2 Klinika Dermatologii i Wenerologii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, ul. Krzemieniecka 5, 94-017 Łódź, tel.: 042 686 79 81.
Kierownik: prof. dr hab. n. med. Anna Sysa-Jędrzejowska
Correspondence to: Klinika Zaburzeń Afektywnych i Psychotycznych I Katedry Psychiatrii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi,
ul. Czechosłowacka 8/10, 92-216 Łódź, e-mail: opoprawska@hotmail.com
Source of financing: Department own sources
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3329 / 537 / 1
Podręczników dla studentów medycyny- szukam. Format pdf, mogą być kserowki.
Mam anatomię pod redakcją Sokołowskiej-Pituchowej i psychiatrię pod redakcją Bilikiewicza.

W odp proszę mnie zmentionowac przez poprzedzenie mojego nicku małpa @
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1 / / 0
Siema, przymierzam się do kupna podręcznika: "Psychofarmakologia Kliniczna" autorstwa Janusza Rybakowskiego. Co sądzicie o tej książce? Czy jest to dobre źródło informacji?
  • 1 / / 0
Z godnych polecenia:
Prof. Steven Stahl Essential Psychopharmacology: neuroscientific baisis and practical applications.

Eric J. Nestler i inn.
Molecular neuropsychopharmacology:
A foundatoon for clinical neuroscience

Czy ktos ma do polecenia jakies ciekawe pozycje na poziomie?
M3fedr0n
  • 2841 / 229 / 0
@ajanvaraus dałbyś radę to wszystko wrzucić na mediafire ? Tam długo pliki trzyma, czasem nawet po kilka lat i to bez żadnego konta. Tylko nie wiem, czy będzie Ci się chciało dzielić to wszystko na osobne archiwa czy razem wrzucisz, ale podejrzewam, że łącznie to sporo waży.
(...) jak Artylerii braknie amunicji albo zasilania to mnie szlag trafi.
  • 2704 / 338 / 0
@ajanvaraus ponawiam pytanie @Amunicja czy wrzucił byś gdzieś te pliki by można bylo pobrać ?
  • 2841 / 229 / 0
Mam trochę książek i publikacji z psychofarmy, ale chwilowo brak czasu.
(...) jak Artylerii braknie amunicji albo zasilania to mnie szlag trafi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA szukają kontrahenta do produkcji setek tysięcy jointów na potrzeby badań naukowych

Władze federalne USA, a konkretnie Narodowy Instytut ds. Nadużywania Narkotyków (NIDA), ogłosiły nowe zapytanie ofertowe, mające na celu znalezienie kontrahenta, który wyprodukuje setki tysięcy standaryzowanych „papierosów z marihuaną”.

11 ton medycznej marihuany w 2024 roku: Polska podnosi limity importu

W ostatnich latach rosnące zapotrzebowanie na medyczną marihuanę w Polsce skłoniło władze do podjęcia działań, mających na celu zwiększenie dostępności tego leku. Najnowsza decyzja Międzynarodowej Rady ds. Kontroli Narkotyków (INCB) potwierdza ten trend, co stanowi dobrą wiadomość zarówno dla pacjentów, jak i firm farmaceutycznych działających na polskim rynku. Decyzja ta umożliwi lepszy dostęp do marihuany medycznej, której skuteczność w leczeniu wielu schorzeń jest coraz szerzej uznawana.

Narkotyki na dowóz. Dilerzy zakopują towar

Narkobiznes kwitnie online. Przez komunikator można wybrać rodzaj i ilość narkotyku, a potem zamówić z dostawą do paczkomatu lub wskazać konkretną lokalizację, gdzie diler ma zakopać towar. Ta druga metoda w ostatnim czasie zyskuje na popularności. Krakowskie dzielnice są rozkopywane przez poszukiwaczy nielegalnych przesyłek.