"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
Zastanawiam się, czy to na pierwszym zdjęciu to pantherina, czy sromol. Trochę chujowo wyostrzyłem.
Drugie zrobione w zeszłym roku, początkowa faza wzrostu muchomora.
The body or a conscious mind'
Poczekaj aż zacznie więcej deszczu jebać w kilkudniowym ciągu. Powiedziałbym, że pod koniec sierpnia/początek września albo i nawet później. Ja mam pewne spoty i kiedy tylko powinien zacząć się sezon to sprawdzam czy nie ma chociaż pojedynczych owocników.
scalono - łysy
pt sie 23, 2024 7:15 pm
Przedwczoraj feste deszcz jebał parę godzin w moich okolicach, dlatego mam zamiar w tą sobotę udać się do moich trzech sprawdzonych miejscówek. Jeżeli coś znajdę to pierdolnę fotki lustrzanką i wam wyślę.
Poza tym mam dwa sposoby, żeby zaoszczędzić sobie sporo czasu na szukanie spotów, na których rosną muchomory czerwone czy plamiste.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pierwszy to apka mBDL (mobilny Bank Danych o Lasach), w której znajdziecie mapę lasów, z wyznaczonymi fragmentami oraz opisami drzewostanów.
Grzyb naziemny rosnący w różnego typu lasach liściastych, iglastych i mieszanych, szczególnie często pod brzozą brodawkowatą. Owocniki pojawiają się od czerwca do listopada[7]. Jest grzybem mykoryzowym, żyjącym w symbiozie zazwyczaj z brzozą, jodłą, sosną, świerkiem, osiką i dębem[13].
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Muchomor_czerwony
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Drugi sposób to apka iNatutalist, służąca do identyfikacji roślin, grzybów czy owadów oraz zapisywanie ich lokalizacji. Możecie mieć pewność, że jak ktoś już w danym miejscu znalazł tego muchomora, to na pewno znowu tam wyrośnie. W tym przypadku jesteście ograniczeni do tego ile takich miejsc zostało zarejestrowanych i też całkiem możliwe, że są one z dala od waszego miejsca zamieszkania.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
31 lipca 2024ermac107 pisze: Przedwczoraj feste deszcz jebał parę godzin w moich okolicach, dlatego mam zamiar w tą sobotę udać się do moich trzech sprawdzonych miejscówek. Jeżeli coś znajdę to pierdolnę fotki lustrzanką i wam wyślę.
Od wpisu przez następne dwa tygodnie było gorąco bez żadnych opadów, a w tym tygodniu pada niemal całymi dniami. No ale znowu w przyszłym tygodniu ma się ocieplić, bez obecności opadów. Ta pogoda jest pojebana. Tak czy inaczej myślę, że te kilka dni będą wystarczające, żeby zaczęły pojawiać się owocniki. To już będzie mój trzeci albo czwarty rok polowania na muchomora czerwonego i zauważyłem, że z każdym kolejnym rokiem sezon na nie zaczyna się co raz później, przynajmniej w moim odczuciu. Pamiętam jak z jednych z moich pierwszych zbiorów zrobiłem sobie napar z ~10g i to było jedno z najpotężniejszych doświadczeń w moim życiu. Jeżeli interesują was moje doświadczenia z tym grzybem to odsyłam do postu poniżej:
14 listopada 2022ermac107 pisze: Dosłownie kurwa zanim pomyślisz czy coś jest możliwe, ty odnosisz wrażenie że jest to jak najbardziej do zrobienia. Euforia i błogostan, loopy myślowe oraz doświadczanie na własnej skórze nieskończoności, uczucie jedności/bycia wszysktim na raz. I teraz kurwa to - było sporo razy kiedy odcinało mi kable i nie mogłem za chuja się ruszyć, towarzyszyly temu rowniez przytłaczające loopy myślowe i zapętlające sie CEV'y i chyba OVE'y(pokój obracał się wokół punktu na którym zawieszałem wzrok), sprawiało to dość spory dyskomfort. Żeby wyjść z tego stanu, musiałem rozwiązać zagadkę umysłową (lubię to nazywać mind puzzles), po rozwiazaniu takiej zagadki, wracała moja kontrola nad ruchem, co dawalo niesamowitą ulgę, ale zabawne jest to, że chwilę po tym może znowu Tobie odpiąć kable i od nowa.
Marihuana jest w Polsce legalna. Ale tylko dla bogatych
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Magiczne grzyby na stres. Ratownicy medyczni zażyli psylocybinę
Praca ratowników medycznych bywa bardzo trudna i stresująca. Nowe badania kolejny raz sprawdziły, jak działa psylocybina na zdrowie psychiczne. Wyniki dowiodły, że pojedyncza dawka substancji zawartej w grzybach halucynogennych, może pomóc w radzeniu sobie z objawami psychologicznymi i wypaleniem zawodowym wśród tej grupy.
Rząd zajmie się projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy m.in. na wyroby tytoniowe
Na wtorkowym (1 października) posiedzeniu rządu ministrowie zajmą się m.in. projektem ustawy okołobudżetowej oraz projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy na papierosy i inne wyroby tytoniowe. Podobnie jak w zeszłym tygodniu, posiedzenie rządu rozpocznie się od raportu w sprawie sytuacji powodziowej.
Przedawkowania leków i narkotyków. Szkocja „europejskim liderem” liczby zgonów
Szkoci mają spore powody do obaw. Ogłoszona trzy lata temu „krajowa misja” walki z nadużywaniem narkotyków i zmniejszenia wskaźnika śmiertelności z powodu przedawkowania nie przyniosła pożądanych rezultatów.