Ja od siebie mogę polecić Gelato auto (albo sezon, ale to już tylko pod lampę) od Fast Buds. Naprawdę szybka odmiana i bardzo przyjemna. To już jednak potrafi być bardzo mocne.
@qlop - widzę, że masz sentyment do afrykańskich odmian : )
ostatnio wynikła taka sytuacja. koleżanka jara już od 1,5 roku marihuanę i całkiem niezła tolerke miała
wyrobiona, nigdy nie było po niej widać i wiadomo nie trzepało już tak jak kiedyś. ostatnio mega mocne wiadro walnęła mówi że zjarała się najbardziej w życiu i po tamtym razie jarając tyle ile wcześniej ma czerwone gały, a wcześniej nie miała. ktoś coś wie o co może chodzić ?
Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale mam to samo odkąd miałem pierwsze tripy psychodeliczne działanie THC kompletnie się zmieniło
A i wiem że na psychonaut wiki gdzieś jest ten fenomen opisany
11 września 2024GalaktycznyBiznesmen pisze: @CieplaPoduszka
Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale mam to samo odkąd miałem pierwsze tripy psychodeliczne działanie THC kompletnie się zmieniło
A i wiem że na psychonaut wiki gdzieś jest ten fenomen opisany
@aurora20 No co do tych pozytywnych zmian to zdecydowanie je dostrzegam i jak przeginanie lub złe używanie psychodelików przynosi więcej szkód tak to ile dobrego potrafią przynieść zdecydowanie przeważa. Sam w sporej mierze to dzięki psychodelikom przestałem pić alko, Co prawda nie po pierwszym tripie, ale z każdym kolejnym coraz mniej mi się chciało po niego sięgać aż w końcu całkowicie mi się odechciało.
Poza psychodelikami inne używki też mogą wpływać na ziołowego tripa, podobno ludzie ktorzy nadużywali stymulantów w przeszłości łatwiej łapią stany lękowe po ziole.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.