04 września 2024Saguaro99 pisze: Jak długo można stosować niskie dawki pregabaliny 75mg 1 lub 2 razy dziennie, aby uniknąć nieprzyjemności przy odstawieniu? Czy 75 mg to najniższa dawka przy odstawianiu większych i stosowanie jej raz dziennie jest względnie bezpieczne? Dodam, że jestem na fluoksetynie 20 mg i chciałbym dorzucić pregę w niskich dawkach bo bardzo pomaga w codziennym funkcjonowaniu, wyższe dawki raczej nie wchodzą w grę bo przy 150 mg czuję się źle, za to 75 mg bardzo fajnie rozluźnia na większą część dnia. Myślałem jeszcze o baklofenie, ale weekendowo stosuje fenibut a to bardzo zbliżone substancje więc nie chciałbym przesadzać.
Czy wysypanie proszku pregi z kapsułki na język i popicie wodą to dobry pomysł? Mam wrażenie, że dużo szybciej się ładuje
09 września 2024xddddddd pisze: Znalazłem w szafce pregę rok po terminie, biorę to normalnie na stałe i mam świeżą, ale jak jest cała paczka to szkoda wyrzucać. Coś się może stać poza tym, że nie zadziała? Czy lepiej nie ryzykować.
Moja psychiatra na bóle jakieś chwile prege brała, żeby na opio nie wbijać i na ostatniej wizycie mnie przywitała textem "miałeś racje, odstawianie tego to piekło, benzodiazepiny nawet nie pomagają".
Czuję się bezpieczniej teraz, że ma świadomość tego trzymając mnie na 900mg, na dobę.
Ciekawi mnie dlaczego pod wpływem pregabaliny mialem wieksze lęki i depresje zarówno na dawkach terapeutycznych jak i później w wyzszych niz zalecane od max dobowych oraz 600mg+ a nawet 1000mg+
09 września 2024xddddddd pisze: Znalazłem w szafce pregę rok po terminie, biorę to normalnie na stałe i mam świeżą, ale jak jest cała paczka to szkoda wyrzucać. Coś się może stać poza tym, że nie zadziała? Czy lepiej nie ryzykować.
11 września 2024techniczny pisze: Ja już z tego zrezygnowałem bo po 8 latach juz nie działa prawidłowo a potencjał uzależniający ma spory.
Ciekawi mnie dlaczego pod wpływem pregabaliny mialem wieksze lęki i depresje zarówno na dawkach terapeutycznych jak i później w wyzszych niz zalecane od max dobowych oraz 600mg+ a nawet 1000mg+
Jeśli o drugim przypadku to pewnie kwestia przesycenia receptorów albo tych kanałów wapniowych z którymi się łączy prega, ew. nadmierna aktywacja układu glutaminergicznego. Mam wrażenie że mózg zawsze dąży do homeostazy którą miał przed braniem leku i chce ją uzyskać za wszelką cenę nie patrząc do końca na twoje osobiste odczucia i objawy jakie przez to masz.
11 września 2024Bingb0ng pisze: Będzie działać normalnie, leki co do zasady się nie psują po terminie ;)
Data ważności leków jest tak dobrana, aby po jej upływie co najmniej 95% substancji pozostawało aktywne. To samo dotyczy pregabaliny.
W piątek mam bardzo ważny wyjazd za granicę, a w obecnym stanie nie dam rady nigdzie pojechać...
Czy jeżeli od dziś będę brał rano i wieczorem 75mg to pregabalina ma szanse zadziałać do piątku, czy to zbyt mało czasu?
Miałem ją przepisaną od dawna, jednak zwlekałem z rozpoczęciem przyjmowania.
Kilka dni to trochę mało aby Pregabalina pokazała pełne działanie. Ten lek się rozkręca dłużej. Myślę jednak że możesz spróbować, może będzie lepiej choć.. bierzesz bromazepam i kiepsko się czujesz.. Nie wiem czy tak mała dawka pregabaliny cokolwiek zmieni, czy ci pomoże. Ja zwiększyłbym dawkę tej pregaby np. 75 mg 3 razy dziennie, ewentualnie rano 150 mg, wieczorem 75-150 mg. Biorąc krótko pregabaline krzywdy sobie nie zrobisz. To jest tylko moje zdanie na ten temat, ja stosuję ją od 3,5 roku codziennie. Nie zasługujesz na cierpienie. Spróbuj większej dawki pregaby do piątku jeszcze kilka dni. Zwiększ dawkę już dzisiaj i obserwuj samopoczucie. Mam nadzieję że to ci pomoże. Niczym się nie przejmuj. Wszystko będzie dobrze.
Marihuana jest w Polsce legalna. Ale tylko dla bogatych
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Co ćpają polskie nastolatki. "Te rzeczy są na wyciągnięcie ręki, prawie leżą na ulicy"
USA szukają kontrahenta do produkcji setek tysięcy jointów na potrzeby badań naukowych
Władze federalne USA, a konkretnie Narodowy Instytut ds. Nadużywania Narkotyków (NIDA), ogłosiły nowe zapytanie ofertowe, mające na celu znalezienie kontrahenta, który wyprodukuje setki tysięcy standaryzowanych „papierosów z marihuaną”.
Palenie fajki wodnej wcale nie jest nieszkodliwe
Fajki wodne zyskują coraz większą popularność, szczególnie wśród młodych osób. Wiąże się to z powszechnym przekonaniem, że palenie sziszy jest nieszkodliwe dla zdrowia. Nic bardziej mylnego!
Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami
Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.