Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy dziurawiec działa?
1.Tak
53
67%
2.trochę
23
29%
3 Nie.
3
4%

Liczba głosów: 79

ODPOWIEDZ
  • 225 / 47 / 0
Możliwe, że własnoręcznie robiona nalewka zaczęła działać po 3 dniach przyjmowania 8ml ? Bo dziwnie dobrze się czuje jakby depresja mniejsza, mniej tych patologicznych myśli...
A leciałem ostro na GHB przez 2 miesiące odstawiłem dwa dni się pomeczylem w między czasie zacząłem pić nalewkę i czuję się świetnie... Aniu @AnnaS pomożesz cusik bo pamiętam, że ty także dziurawca stosowałaś.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 2922 / 1588 / 34
Dziurawiec to na każdego nalewka inaczej działa, możesz tak odczuwać mechanizm nie jest taki prosty jak to było kiedyś wiadome a dochodzi trochę więcej ich.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 10 / 1 / 0
29 sierpnia 2024hgx126 pisze:
Wczoraj z ciekawości kupiłem paczkę dziurawca z markecie, później doczytałem, że w formie herbaty nie działa, więc przed snem po prostu zjadłem susz z 1 torebki. W nocy miałem niesamowicie długi i realny sen, budząc się byłem w szoku, że to nie było na prawdę. Wcześnie rano musiałem wstać do roboty i do południa czułem się dość dziwnie, czułem się jakbym był pozbawiony emocji, ale jednocześnie miałem bardzo dużo energii. Jestem prawie pewien, że to nie było placebo i zamierzam stosować taką dawkę codziennie i zobaczę jakie będą efekty.
I jak efekty? ;)
  • 45 / 4 / 0
Ciężko powiedzieć, efekty były najmocniej odczuwalne w pierwszych dniach, później chyba się przyzwyczaiłem. Mam wrażenie, że dziurawiec dodaje energii i motywuje do działania. Realistyczne sny pojawiały się za każdym razem kiedy brałem przed snem. Innym ciekawym efektem było kiedy pod koniec suplementacji wrzuciłem 300 mg DXM i zupełnie nic nie poczułem.
  • 17 / / 0
W handlu jest samo ziele. A za młodych lat piłem zbierany na lace kwiat jako herbatke , duże ładne kwiaty z niewielką ilością łodyg i liści. I to było dobre. Nie to co jest teraz w sklepach. Lipę też wszędzie są same listki przeważnie.
  • 62 / 5 / 0
Czy dziurawiec nie będzie się gryźć z ekstraktem z Gou Teng? Myślę nad takim połączeniem..
  • 1 / / 0
Zrobiłem nalewkę z dziurawca. Zebrałem kwiaty na przełomie czerwca gdy były w pełni żółte i otwarte. Rośnie tego polana wielkości lotniska w miejscu gdzie mieszkam :D. Zalane bimbrem o zawartosci 70% (nie miałem spirytusu a szkoda pieniedzy). Miało leżakować do października ale zapomniałem o nastawie i leżało do kwietnia. Kolor mocno bordowy jakby z domieszką fioletu ( nie znam się na pigmentach moge wrzucic zdjecie jak ktos jest zainteresowany).
Dobra bo pierdziele a żadnych detali.
Słój 3 litry zapełniłęm kwiatami, zalałem alkoholem i mieszałem co 3 dni przez tydzień. później leżał aż sobie przypomniałem.
Po odsączeniu wyszło 1 litr .

Czy działa ?
Oj kurwa zdecydowanie. Zamiast wypić na próbe kieliszek dziabnąłem pół szklanki. Mocno aktywizująco-stymulujące działanie. Jeśli ktos liczy na ketonową imprezę to sie zawiedzie. Porównał bym najbardziej do słabego medikinetu.
Niestety wypiłem troche późno (ok. 18:00) i musiałem zarzucić benzo żeby usnąć.
Efekty wystepują od pierwszego użycia, po zejściu działania alkoholu na ktorym jest nalewka czuć siłę sprawczą do działania.
Co do długotrwałych efektów, niestety na ten moment nie stosuje regularnie bo przedtreningówka którą pijam przed siłownią zawiera tyrozyne co w połączeniu z dziurawcem kończy się zwiększeniem temperatury ciała, bezsennością i zbyt nachalną stymulacją.

.Czy bezpieczne będzie wypiciem takiej flaszki w dwie osoby w jeden dzień ?

Notka: przepraszam za orto, jestem po operacji ręki. Konto świeże bo straciłem dostęp do starego za nieaktywność (chyba ze cos odjebałem a nie wiem) a mail juz dawno poszedl w zapomnienie
  • 309 / 77 / 0
"Czy bezpieczne będzie wypiciem takiej flaszki w dwie osoby w jeden dzień ?" Odpowiedź jedna, nie
  • 3 / / 0
Od kilku dni, kilka razy dziennie sobie łykam taką nalewkę apteczną rozpuszczoną w wodzie i wg mnie spoko opcja na tymczasowe niże emocjonalne i bezsenności od pracy na nocki. Mam trochę mirtezapiny od psychiatry, ale dosc niesle mnie po niej muli i sie zastanawiam czy bezpiecznie mniejszą jej ilość polaczyc z wieksza dawka tej naleweczki. Ktoś stosował takie kombo? Chciałbym sobie trochę odespać, ale zamuła po mirtorze jest nieznośna i się mnie trzyma jak głupia przez ok.2 dni
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Są wyniki sekcji zwłok 16-latka, który połknął woreczki z mefedronem

Prokuratura Rejonowa w Ostrołęce poinformowała, że są wyniki sekcji zwłok 16-latka, który zmarł w piątek po połknięciu woreczków z mefedronem. Jak informowaliśmy, nastolatek dzień wcześniej wrócił z przepustki do Okręgowego Ośrodka Wychowawczego w Laskowcu. Chłopak miał próbować narkotyki przemycić w żołądku.

Doniósł na „kolegę”, bo wyczuł w szatni marihuanę

Niecodzienne zgłoszenie wpłynęło do policji 2 kwietnia 2025 roku. O godzinie 15:35 funkcjonariusze konstantynowskiej „patrolówki” zostali wezwani do jednej z firm działających na terenie miasta. Powód? Pracownik administracji wyczuł podejrzany zapach marihuany, wydobywający się z jednej z pracowniczych szafek.