Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 155 / 9 / 0
zainteresowałam się miksem z baklofenem. Czy można długo ciągnąć oba na raz?
Co jest lepsze w prega+baklo od sama prega? I skąd bierzecie baklo albo co mówicie magikowi (dobra nie wiem czy mogę tu o to pytać ale yolo)

Fuzja - D5
09 lipca 2024dissapoinx pisze:
Czy wam tez prega wchodzi po 2h od wziecia tabletki?
Mowie o normalnych dawkach na lęk
ogólnie ja mam dziwnie bo czasem jakby od razu po paru minutach po wzięciu czuję jakby oderwanie od rzeczywistości i taką dysocjacje, ale to w trochę większych dawkach niż terapeutyczne. I to nie jest jeszcze jakby docelowe działanie, bo ono jakby po godzinie ustępuje i potem po 2h zaczyna działać pregabalina tak jak powinna już.
  • 132 / 18 / 0
13 lipca 2024FotherMucker pisze:
@HEXENMEISTER
To co miałeś w tych wynikach nie tak? To muszę sobie zrobić lipidogram bo 15 lat to wale te jajeczka prawie non stop no i serek też uwielbiam.
Ja tak źle się czułem, że robiłem już sobie wszystko bolerioza kortyzol, lipidogram, PSA wszystko co się da 😃
No i wyszło wątroba dostawała gazu bo właśnie codziennie 5 jajeczek mięso głównie dragi też swoje dołożyły, ale myślę że bardziej alko. Głównie to cukier w kosmos cholesterol i triglicerydy w kosmosie, także ten. Po 3mc diety ale i tak walenia pregi czasem koksu i innych powtórka badania plus dodatkowe moczu do krwi żeby nerki jeszcze sprawdzić i wszystko w dolnych granicach, zdrowy człowiek. Ta wątroba jeszcze lekko podrażniona ale lekarz mówiła że to normalne i nawet na mój wiek to bardzo dobrze. Bo te wcześniejsze jak już mówiłem lekarz mnie nastraszył że wyniki mam jakbym jakaś ciężka chorobę przeszedł.
Away for Xmas and New year eve!! Happy Holidays :extasy:
  • 66 / 8 / 0
13 lipca 2024calonex pisze:
Co jest lepsze w prega+baklo od sama prega? I skąd bierzecie baklo albo co mówicie magikowi (dobra nie wiem czy mogę tu o to pytać ale yolo)
Prywatny, znajomość? Ja otwarcie poprosiłem rodzinnego o pregabaline, jedno opakowanie 75 mg, 56 kaps...

To mi dał 150 mg 70 tabelek... 12 opakowań. Dobrze, że mogli mi maksymalnie 3 sprzedać.
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 9 / 0
no 12 to powiem szczerze szok :D nie wiem czy chciałabym mieć aż tyle w domu...
ale mi bardziej chodziło o baklofen, co mówicie by dostać. Ja tylko prywatnie chodzę.

Fuzja - D5
14 lipca 202420fajekzfiltrem pisze:
Prywatny, znajomość? Ja otwarcie poprosiłem rodzinnego o pregabaline, jedno opakowanie 75 mg, 56 kaps...

To mi dał 150 mg 70 tabelek... 12 opakowań. Dobrze, że mogli mi maksymalnie 3 sprzedać.
(dodaje jeszcze raz bo nie mogłam zacytować wcześniej)
no 12 to powiem szczerze szok :D nie wiem czy chciałabym mieć aż tyle w domu...
ale mi bardziej chodziło o baklofen, co mówic by dostać. Ja tylko prywatnie chodzę
  • 66 / 8 / 0
@calonex

Mnie kiedyś chciał lekarz przepisać jako wsparcie dla odstawieniu alkoholu. Niestety znałem jego właściwości, więc odmówiłem. Otwarcie poproś.
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2394 / 653 / 0

Fuzja - D5
09 lipca 2024dissapoinx pisze:
Czy wam tez prega wchodzi po 2h od wziecia tabletki?
Mowie o normalnych dawkach na lęk
ogólnie ja mam dziwnie bo czasem jakby od razu po paru minutach po wzięciu czuję jakby oderwanie od rzeczywistości i taką dysocjacje, ale to w trochę większych dawkach niż terapeutyczne. I to nie jest jeszcze jakby docelowe działanie, bo ono jakby po godzinie ustępuje i potem po 2h zaczyna działać pregabalina tak jak powinna już.
Wiadomo że prega z baklo z odpowiednio dobranymi dawkami działa o wiele lepiej niż solo.
Ale najlepiej brać 2 dni jedno a potem na zmianę drugie. Oszukujemy wtedy tolerkę obydwu substancji i cały czas jesteśmy na fazie.
Razem te substancje działają w zbyt mocnej synergii i działają zbyt dobrze i intensywnie żeby je jebać suzamen w ciągu. Pozwoliłem sobie na takiego mixa moze 2/3 razy.
  • 66 / 8 / 0
Oj poczułem zejście 600 mg na 150 mg. Jestem drugi dzień na niższej dawce. Nie dość, że towarzyszy lekkie rozbicie, pamiętliwe dla mnie napięcie łydek, prężenie się to objawy mam jeszcze grypopodobne. Wcześniej byłem równe 7 dni na 600 mg na detoksie od kody.

A jeszcze wcześniej co do pregi... 9 pak 150 mg, 70 kaps plus 6 pak 75 mg, 56 kaps. To sami sobie możecie sobie odpowiedzieć. Oczywiście roczny ciąg na Thio i dużo kasy.

Kolejne 3 paki pregabaliny mogę kupić 24 lipca, a mam zapas 12 tabletek po 150. Jest sens podnosić na dzień czy dwa na 300 mg? I zejść na 150? Nie jest to dla mnie jakaś męczarnia, szczególnie, że jestem na L4 do końca miesiąca a dziewczyny urlopują do końca tygodnia.
  • 1299 / 258 / 0
nie podnoś
2 dni i grypa zniknie
  • 2 / / 0
Trochę się wystraszyłem, że można mieć problemy z nerkami, ale na razie nic nie czuje, jedyne co zauważyłem to to, że mocz jak już kapsułki się trawią zmienia barwę na bardzo ciemną i jest wyraźny, ostry zapach tego moczu. Czy to jest normalne przy pregabalinie? Po fecie też tak mi się mocz zmieniał, ale to było uważane za normalny objaw trawienia chemii przez organizm.

Obecnie zażywam Allopurinol bo mam wysoki kwas moczowy ponad 600 umol/L i dna moczanowa, w zeszłym roku tak mi kostka opuchła, że nie mogłem chodzić, masakra. Mój lekarz rodzinny tutaj w Irlandii jest Polką i przepisała mi 300mg allopurinolu 2 razy dziennie. Może pregabalina powodować jakieś interackje z allopurinolem w takiej dawce?

A w aptece już problemy z pregabaliną, że za dużo potrzebuję, mam przepisane 150mg 3 razy dziennie, wczoraj dali mi tylko 42 kapsułki Pfizera - te są lepsze od tamtych z innej firmy - też Lyrica, ale inny producent - na tydzień. W sierpniu następną receptę zrealizuję. No i w aptece nie mają 150mg tylko 50mg. I trzeba se radzić.
  • 66 / 8 / 0
Leciałem 9 miesięcy na 150 mg i niczego nie zauważyłem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.