Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Tak czytam tego posta od WujekMorda i widzę, że miałem wstępne objawy takiej większej dawki pregi bo przedwczoraj zjadłem1,2 g jednorazowo w kapsułkach doustnie. Czułem takie tiki jakby nerwowe i samoistne ruchy, jakby odruchy prawej ręki jak siedziałem przy kompie. Wydaje mi się, że jakbym jeszcze dorzucił do pieca, to bym mógł padaczki dostać. Ale trzymała mnie ta dawka całą noc - nie było opcji spać, a rano zarzuciłem 400mg i mocną kawę i było elegancko. Od około 16 roku życia zaczęła się moja "przygoda" z różnymi narkotykami i lekami. Zaczęło się od fety przez zioło, krążki, hasz, kiedyś raz grzybki a ostatnio (w kwietniu wizyta w ojczyźnie) - kiedy już mam 40 lat - mefedron. Pewnego razu, jak pamiętam, w trakcie ostrego melanżu z chłopakami, po 3 dniach na fecie i bez snu, jointy zamiast fajek i alko, zrobiłem sobie bombkę ze srajtaśmy z całej sztuki fety i po jakimś czasie jak stałem to mi nogi tak dygotały, że nie mogłem tego przerwać, jakby się same ruszały, drgały.

Czy fakt, że przez ponad 20 lat, z mniejszymi i większymi przerwami, zażywałem różne specyfiki, może mieć wpływ na to, w jaki sposób działa na mnie pregabalina?

No bo to, że mój organizm zna i jest przyzwyczajony do chemii to jest oczywiste.

Mój lekarz przepisuje mi 50mg a ostatnio 100mg, ale i tak w aptece mieli tylko 50mg kapsułki. Znacie jakiś dobry sposób podania oprócz do nosa i do kabli z dużą biodostępnością? Bo łykanie 24 kapsułek trochę denerwuje.

A jakby zadziałał mefedron podczas bycia na prędze, tak jak alko czy bardziej jak feta?

A co do postu użytkownika Slawas76 o rwie kulszowej, to ja cierpię na rwę kulszową, mam przesunięty dysk między L4 i L5 , który uciska nerw, lekko zdrętwiałe prawą stopę i udo. Czy pregabalina może mieć jakiś wpływ na ten nerw?

scalono - detronizator
09 lipca 2024dissapoinx pisze:
Czy wam tez prega wchodzi po 2h od wziecia tabletki?
Mowie o normalnych dawkach na lęk
Mi kapsułki otwierane wchodzą też tak po około 2h na czczo.
Mówię o dawce minimum 400mg.
To na pełnym żołądku czas by się wydłużył trochę.
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2024 przez Kreator2518, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 44 / 9 / 0
02 lipca 2024SweetMonster pisze:
@m1chv Ty też próbowałeś Pregaby? Tobie tez się tak wyśmienicie wysypia po Pregabalinie? Ten nooding pozwala Tobie się zregenerować? :psycho:
Tak próbowałem i naprawdę dobrze ją wspominam jako lekarstwo i jako używka. Sen po pregabalinie właśnie tak jak wcześniej napisałem, odczuwam taki lekko opiatowy (duży skrót myślowy z tym opiatowym), co prawda co jakiś czas się wybudzam z tego stanu nirwany lecz zaraz znów w ekspresowym tempie zasypiam. A jak rano wstanę to bajka %-D humorek dopisuje praktycznie do wieczora, lęki odchodzą w dal a ja czuję się wyspany i zregenerowany. Ale z tym snem to w dawkach +800mg. Teraz by mi się z chęcią przydała pregaba na odstawkę baki, ale no cóż.
  • 44 / 9 / 0
09 lipca 2024Kreator2518 pisze:
Czy fakt, że przez ponad 20 lat, z mniejszymi i większymi przerwami, zażywałem różne specyfiki, może mieć wpływ na to, w jaki sposób działa na mnie pregabalina?

No bo to, że mój organizm zna i jest przyzwyczajony do chemii to jest oczywiste.
Raczej jakaś minimalna szansa jest na to, aczkolwiek wydaje mi się, że skoro pregabaline jadłeś/jesz od niedawna to powinna działać jak należy czyli tak, jakby zadziałała dla nowej osoby. Chociaż tutaj jest wiele czynników które mają na to wpływ, takich jak: osobnicza kwestia organizmu na daną substancję, tolerancja na dany receptor czy po prostu może pregabalina na Ciebie działa inaczej.
  • 2722 / 587 / 0
09 lipca 2024dissapoinx pisze:
Czy wam tez prega wchodzi po 2h od wziecia tabletki?
Mowie o normalnych dawkach na lęk
Tak, 2-3h
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 362 / 38 / 0
09 lipca 2024m1chv pisze:
02 lipca 2024SweetMonster pisze:
@m1chv Ty też próbowałeś Pregaby? Tobie tez się tak wyśmienicie wysypia po Pregabalinie? Ten nooding pozwala Tobie się zregenerować? :psycho:
Tak próbowałem i naprawdę dobrze ją wspominam jako lekarstwo i jako używka. Sen po pregabalinie właśnie tak jak wcześniej napisałem, odczuwam taki lekko opiatowy (duży skrót myślowy z tym opiatowym), co prawda co jakiś czas się wybudzam z tego stanu nirwany lecz zaraz znów w ekspresowym tempie zasypiam. A jak rano wstanę to bajka %-D humorek dopisuje praktycznie do wieczora, lęki odchodzą w dal a ja czuję się wyspany i zregenerowany. Ale z tym snem to w dawkach +800mg. Teraz by mi się z chęcią przydała pregaba na odstawkę baki, ale no cóż.
Był zjazd po takiej dawce jak już zeszło z organizmu? Na forum wielu pisało, że za puknięcie trzy dni po 300 zwala dwa dni potem?
Ja to jak zjem późnym popołudniem takie 150 to rano mi ciężko wstać.
  • 66 / 8 / 0
Cześć,

po jakim czasie i jak długo schodziła z was woda po obniżeniu dawki pregi?

Leciałem 7 dni 600 mg w celu uniknięcia skręta po kodzie. Od jutra chcę wejść na moją leczniczą dawkę 150 mg rano. Zobaczymy jak w ogóle zareaguje na taką redukcję...

Próbował ktoś prege podjęzykowo? Szybciej wchodzi? Działa w ogóle?
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 7 / 0
Wczoraj wziąlem 25mg pregabaliny z rana i nic nie poczułem, ale jak wieczorem ok 19 zarzuciłem 50mg to po 3h mnie zmuliło mocno i padłem jak mucha, spałem do rana. Taki sposób dawkowania mam od magika na ciężkie nawroty bezsenności, tylko on mówi że trzeba brać to codziennie, ale pewnie skoczy zaraz tolerancja i trzeba będzie brać coraz więcej czego bym nie chciał.
Zresztą mianserynę lekarze też każą brać codziennie, a mi najlepiej się sprawdza doraźne branie.

W związku z tym czy ma sens branie pregabaliny tylko na wieczór i tylko doraźnie?
  • 2394 / 654 / 0
@ Tryq

Jeśli pomaga Ci zasnać to jest sens.
Tak pregabalina jest wręcz stworzona po to żeby ją brać doraźnie. Jak będziesz to szamał w ciągu jak sam zauważyłeś momentalnie wykształci się tolerancja.
10 lipca 202420fajekzfiltrem pisze:
Cześć,

po jakim czasie i jak długo schodziła z was woda po obniżeniu dawki pregi?

Leciałem 7 dni 600 mg w celu uniknięcia skręta po kodzie. Od jutra chcę wejść na moją leczniczą dawkę 150 mg rano. Zobaczymy jak w ogóle zareaguje na taką redukcję...

Próbował ktoś prege podjęzykowo? Szybciej wchodzi? Działa w ogóle?
Jaka woda ?? W sensie że zalewasz się potem jak na skręcie od opio ??? STary nawet jak zrobiłem cold turkey po 2 latach lecenia codziennie na predze objawy odstawienia pregi ni jak się mają do skręta. Miałem owszem chujówkę ale wszystko się w głowie dzieje podczas Prego-skręta. Nie miałem żadnych objawów fizycznych.

Mimo to jeśli Ty tak masz to napisz coś więcej. Prega jest jeszcze słabo poznanym narkotykiem i my tak naprawdę robimy teraz za myszki doświadczalne.... Koleżance np po roku ciągu się łapy trzęsły przez tydzień jak alkoholikowi... także jeśli chodzi o Panią "P" jestem w stanie w dużo uwierzyć xD xD
  • 66 / 8 / 0
@WujekMorda

Na predze następuje retencja wody podskórnej. U siebie zauważyłem ogromną przepaść pomiędzy retencją przy dawce 150 mg a 600...

Teraz pod detoksie od kody(600 mg) z szedłem do 150 mg i ciekawy jestem kiedy ta woda zacznie schodzić... o ile zacznie w sposób naturalny.
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2394 / 654 / 0
rozumiem. Prega strasznie niszczy nerki brana w ciągu. Boje się czego się dowiem jak w końcu skontroluję stan swoich...
Anyway kolezanka po 1.5 roku ciągu i brania dużych dawek usłyszała że ma fest nery rozjebane i musi chodzić na dializy... I to nie "jebajka" tylko rzeczywistość >,<
ODPOWIEDZ
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.