Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / 4 / 0
Kupowałem ostatnio paczkę Acodinu w DOZ, prawie 22 ziko, dosyć się zszokowałem bo byłem przygotowany na cenę 14-16 zł. Nie jestem znawcą aptek, jak to działa że ceny tego samego specyfiku mają tak zróżnicowaną cenę? Czy to sama apteka daje taką cenę, zależy to z jakiej hurtowni czy jest jakiś inny powód?
  • 24 / 4 / 0
@schizamid

Jest to zależne od hurtowni w jakiej dana apteka się zaopatruje. Sam kiedyś pytałem babki czemu raz acodinki u nich 21 zł, a raz 14. W sumie bez sensu to troche, jakby nie mogli stale z jednej brać, dla przychylności klienta. U mnie na szczęście w procpunskiej aptece gdzie kupuje po 2-3 paki jest tussi za 11 zl
  • 14 / / 0
@schizamid
U mnie (warszawa) zazwyczaj aco kosztuje około 20zł. Ostatnimi czasy coś koło 19-25. Drożyzna, taki kraj
  • 1253 / 317 / 12
Serce mi się kraje gdy czytam stare posty jak ludzie marudzili, że aco podrożało o 1zl :patrzy:

Nie jest to może już najtańsza zabawa, ale i tak nie ma tragedii w porównaniu do UK, gdzie mały Robitussin kosztuje w pierwszej lepszej aptece mw £5.

O dziwo u mnie w rodzinnym mieście prawie nigdy w żadnej aptece nie ma Tussidexu (za to Acodinu zawsze pełne szuflady), co w konsekwencji obliguje mnie do zamawiania go on-line, bo jednak rozstrzał z cenami jest zbyt wygórowany a przy zarzucaniu dawek >600mg to te 15-20zł na opakowaniu jednak szczypie po kieszeni.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2535 / 594 / 0
W większości miejsc tak jest,że acodin jest praktycznie zawsze,a tussidex niekoniecznie,trzeba trafić taką apte.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 450 / 26 / 1
Nie mają na stanie czesto, ale zawsze można poprosić o zamówienie i będzie w następnym dniu roboczym. Kurde, dobrze, że nie ma już tego ździerstwa, że paczka aco miała 150 mg/10 tab.

Ah zebrało mi się na wspominki jak kiedyś zamawiałem na doz 5x tussidex i wychodziło 30-parę zł, z czego 9 zł na bilet do apteki doz. No i była wtedy jeszcze Magia i tolerka spoko.

Można było balować tak kilka dni za grosze.
Don't get high on your own supply. Of course, not everyone follows the rules, hmm?
  • 22 / 2 / 0
Jest jakas opcja zeby zamowic oryginalny acodin do UK? w wiekszej ilosci niz jedno opakowanie
  • 1253 / 317 / 12
możesz kupić robitussin w aptekach albo sklepach typu boots
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 22 / 2 / 0
syropy odpadaja. to kurestwo jest nafaszerowane srodkiem przeczyszczajacym (tak syrop na kaszel!!!) i innym gownem. straszny syf
  • 48 / 2 / 0
Kupowanie deksa w DOZie stacjonarnie to niezłe XD, że muszę płacić 21zł. Jak zamawiam do apetki to wynosi mnie 15 czy tam 16 zł. Dodatkowo muszę dokupić coś do 30 zł abym mogła odebrać w aptece więc dobieram thio za około 16 zł i klasa. Żałosne, że to jest drogie jak i w sumie wszystkie leki. Np. sam ibuprom kosztuje chyba ze 30 zl za 24 tabletki w dozie
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.