Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / 1 / 0
Wiecie czemu majka w dawce 100mg doustnie nie podziałała bez tolerki? To jest w ogóle mozliwe? MST z apteki, turkus przedzielony na pół.
Życie to nuda i strata czasu. Zaczynamy z wielkimi nadziejami, a potem dajemy dupy.
  • 675 / 129 / 0
Otoczka zmyta? Jak Tak to bardzo dziwne
:tabletki:
  • 593 / 82 / 0
U mnie przy pierwszych razach jak sie balem igiel tez tak mialem albo dzialalo ale nie tak jak powinno. Jak sie boisz igiel odpusc sobie morfine i zainteresuj sie DHC badz oxy czy kodeina. A najlepiej niczym z tej grupy.
Jestem dość trudny.
  • 25 / 1 / 0
No na mnie chyba opio nie dziala, ani oxy ani DHC. Jedynie raz na mnie zadziałała koda jak walnalem 960mg ale nie bylo to nawet przyjemne. Spróbuje jeszcze bupre bo mi lekarz chce przepisac.
Życie to nuda i strata czasu. Zaczynamy z wielkimi nadziejami, a potem dajemy dupy.
  • 675 / 129 / 0
Jeśli nie działa, a nie masz jakieś kosmicznej tolerkj to nie podnos w kółko dawek bo możesz zrobić sobie krzywdę
:tabletki:
  • 218 / 70 / 0
Nie mogę znaleźć osobnego wątku n.t. podania i.n. - ale śpieszę donieść, że sposób z chitosanem działa. I „robi” mnie szybciej i mocniej niż taka sama ilość zjedzona oralnie. Testowane na pokruszonych na jebany pył MSTkach, wymieszane w lajnie z takim beżowobrązowym polskim preparatem z chitosanem właśnie.

Ale jeśli to o muszelki i wapno chodzi właśnie - a chitosan to skorupiaki %-D - to np. tacy Indianie używają el poporo z proszkiem z muszelek do liści koki już od bardzo dawna - widać sprawdza się też przy majce. Miło
lol [*]
  • 125 / 23 / 0
^każda droga podania M. inna niż i.v. jest marnotrawstwem* - można tylko próbować porównywać jak dużym. Osobom bojącym się igieł (po krótkim wyszydzeniu i złośliwościach) poleca się chociażby oksykodon, metadon - te subst. mają znacznie lepszą biodostępność po pod. p.o.;) A wszystkim stanowczo odradza się brania substancji psychoaktywnych, macie cierpieć w milczeniu i nie łamać prawa (nie ma nic gorszego nad złamane prawo, przecież;)).

*co do pod. i.m. i s.c. - biodostępność jest duża, nie ma jednak szybkiego początku działania (wjazdu) i, w wypadku roztworów innych niż z ampułek, jest proszeniem się o ropnie - po s.c. będzie łatwiej ewakuować samemu, po domięśn. już trudniej
"mojej wolności dowodem błąd"
  • 253 / 36 / 0
Jeżeli potrzebujesz pomocy terapeuty ds uzależnień i terapii online ( widać i słychać się na wzajem) to zapraszam do kontaktu z bardzo dobrym psychoterapeutą na stronie Serwisu www.purduecorona.pl
Pomógł niejednej osobie uzależnionej w utrzymaniu abstynencji, w tym również od morfiny i oxycontinu.
Z fartem mordy 😉
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 8 / / 0
Witam wszystkich. Post kieruje głównie do starych wyjadaczy i osób które swoje z opiatami / opioidami już przeszły. Mam 36 lat i doświadczony w braniu wszystkich używek. Jednak od półtora roku, trochę przez operacje kręgosłupa( tak sobie to tłumacze) zacząłem brać najpierw oksykodon ( pół roku do nosa w szczycie 5x 80mg dzień =450mg/24H) a następnie przeszedłem na IV i zszedłem na morfinę ( w szczycie 6x 200mg dzień =1200mg/24h ) Pierwsze skręty miałem po 2 miesiącach oksy i wtedy wiedziałem że jest kiepsko . Prowadzę dosyć dochodową firmę i nie miałem problemu ani z załatwieniem tabletek ani z tym że musze się kamuflować itp. Na dzień dzisiejszy przez taki tryb życia ( ospałość, niedokładność, brak energii, nerwowość itp.) zrujnowałem prawie wszystko. Z 8 pracowników i obrotów 160tys na na miesiąc zostało mi 3 pracowników i obroty 60 tys. ( dobre i to) . Żeby w dzień mieć energie biorę medikinet 20mg( metylofenidat) na przemian z IV mofeiny ( dziś stabilnie ok 800mg 4x200mst IV). Mam bardzo patową sytuacje bo firma beze mnie nie może funkcjonować i jakbym poszedł na detoks chociaż na miesiąc to niemiałby kto za mnie podejmować edycji a nie wyobrażam się dochodzić do siebie i odbierać setki telefonów dziennie w cierpieniu i ciężkiej depresji. Oczywiście dbam o sobie, suplementuje się, jeżdżę na kroplówki, dobrze jem itp. ale nie wiem ile tak pociągnę jeszcze, Na dzień dzisiejszy nie odczuwam większych skutków ubocznych, Byłem kilka miesięcy temu na morfologii próbach wątrobowych i wyniki mam jak dzieciak. Ma ktoś doświadczenie w takich ciągach i powie mi jak najlepiej zejść z takich dawek opio żeby był wilk syty i owca cała? Długo można tak lecieć? Byłem w Krakowie na programie metadonowym ale jak psychiatra mi dał 10mg metadonu w momencie jak brałem 1200mg morfiny i powiedział że nie brać już nic do jutra i przyjechać tu autem 60km to drugi raz mnie już tam nie było . Myślałem o substytucji ale gdzie nie ide to żaden lekaż nie przepisze mi mniejszych dawek morfiny bo wiadomo boja się, jestem nieodpowiedzialny itp itd głupia śpiewka lekarzy polskich. Co zejdę choćby 50mg w dół to nerwy stres i znów większy skręt i kolejny strzał. Wielu napisze albo zdrowie i życie albo firma. Zaznaczam od razu to bardzo skomplikowane, bez tej firmy pół mojej rodziny i kilka osób ląduje na ulicy z komornikami. Tylko ja mogę ja prowadzić ze względu na fachową wiedze która tylko ja posiadam. Jakieś mądre rady? Głupie też są cenne.
Pozdrawiam i odpływam na szerokie wody JackSparrow

"Jak chcesz znajdziesz sposób, jak nie chcesz znajdziesz powód"
  • 3900 / 244 / 13
@JackSparrowV8

Napisalem ci PM co najlepiej w twojej sytuacji zrobic.

Pozdro
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
ODPOWIEDZ
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.