Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 470 / 43 / 0
Widzialem taki mak ale malutkie głowki i trójkątne takie nie okrągłe. Miały takie daszki. To one podrosną? Bo było wiele takich już zesłchłych. To nie bede latał rowerrem na pole 10km z wiadrem wody ma taczce przeciez xdDa sie cos z tego zrobic? Nacinalem i nawet nie leciała kropla. Moze zle.nacinałem? Xd
  • 2534 / 595 / 0
@syluro To chyba raczej wschodnie - bezuzyteczne,a nie lekarskie.Pokaz to to.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 66 / 0
Hehehe no nie wyczymie. Szukajcie, a chuja znajdziecie. Odkryłem, że mak musi was sam znaleźć. Na imprezie urodzinowej ktoś przyniósł na stół makówke, aż mi się oczy zaświeciły %-D Troche zebrałem, 23 makówki, ale małe :zły:. Już uschnięte na słome, będzie coś z tego na jeden raz chociaż? Jak myślicie?
https://ibb.co/RTHtrnb
Ps: pierwszy raz widzę prawdziwe OG makówki, nie te modyfikowane co się nie otwierają.
@Atropolamine pamietam jak pisałeś żebym szukał maku, a tu mak znalazł mnie ;)
  • 3446 / 715 / 9
Będzie. Zrób sposobem Zakonu. Ugotuj na miękko i zmiel w blenderze. Potem przez szmatę wysącz, w kulkę, zawiąż i wyciśnij dwoma deskami. Szczypta kwasku, łyżeczka octu dla placebo i będzie milusi dzionek.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 438 / 66 / 0
Jest good, zaraz drugie zalanie sobie zrobie. Działanie 23 makówek takiej wielkości (jak zdjęcie spadnie to mówie - rozmiar średni, nie wiele większe od 5 złotówek na moje oko) porównałbym do 300 kody.
  • 21 / 5 / 0
Można jeszcze w tych czasach w zachodniopomorskim liczyć na dobry zbiór naszych ukochanych maczków?

Chciałbym się do tego zabrać po raz pierwszy i wiem że na działkach jakichś najlepiej szukać i jakieś bardzo podstawowe info więc prosiłbym ładnie o jakieś porady zrozumiałe dla początkującego :D

Przy tolerce około 2mg fenta podjęzykowo będę w stanie znaleźć tego tyle żeby chociaż raz się ugrzać ładnie?

I jeśli tak to jak to wziąć? Zaznaczam że jakiekolwiek zastrzyki odpadają.
  • 3455 / 555 / 2
Ja przez całe życie myślałem że to o główkę maku zawsze chodziło a tu się okazało że nacina się kolanko aby wyszedł biały soczek i ten soczek zbiera się na łyżeczkę podgrzewa zapalniczką i puka xD
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / 68 / 0
@OxycontinLoveLove wszystko masz tutaj na forum. Jako mieszkanka zachodniopomorskiego powiem Ci że znajdziesz, ale musisz się nachodzić %-D Lepiej wziąć sprawy w swoje ręce i na początku następnego sezonu zasiać samemu

Co do tego jak to brać - masz też tutaj wszystko podane :świnia: Bierzesz zielone lub suszone główki i robisz z nich zupę albo ściągasz z głów mleko, robisz opiuma i pukasz. Ewentualnie polewasz bezetem i robisz kompot albo odpał. Stosowne poradniki w dziale z makiem i chemią :świnia:

Co do tolerki - tak, poczujesz odpowiednią ilość.
lol [*]
  • 3 / 1 / 0
Nie sadzone przeze mnie, być może poprzedni właściciel działki kiedyś zasadził bo w zeszłym roku też parę główek wyrosło samo albo samosieja. Jak myślicie będzie coś z tego? Obok na ziemi leżało kilka płatków rożowo białych. Na razie chyba nie warto ścinać tych paru większych główek czy bez tolerki coś klepnie? Albo naciąć, żeby sprawdzić czy mleko wypłynie czy po prostu poczekać jeszcze?

Przeniesiono ~ Atro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2534 / 595 / 0
@crayctrl Nic nie nacinaj. Poczekaj aż te 3 jeszcze rozkwitną i zrób sobie makiwarę z 10 sztuk. Nie jest to wiele, ale jeśli akurat trafiła Ci się partia ze sporą zawartością alkaloidów, to jest szansa, że trochę przygrzeje.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.