Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 5171 / 925 / 0
Zły pomysł. Benzo większość ma biodostępność na poziomie 90% oralnie.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 563 / 55 / 0
Czytałem sporo o podawaniu klonazepamu iv, osobiście nie jestem zainteresowany waleniem benzo w ten sposób z tytułu jak wygodnie i szybko większość działa podana normalnie lub pod język, za to ciekawi mnie jedna rzecz i nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi- klon jest rozpuszczalny m.in w alkoholach, nie wodzie, czy gdy rozpuści się go w np 1-2 ml spirytusu, dodaje się tyle lub więcej wody i wogotowuje ten alkohol, czy trzeba zostawic jego ilość w ilości minimalnej, typu 0.1-0.2 ml na 2-3 ml? Chodzi mi o to czy nie wytrąci się on jakoś przy wygotowaniu całego alkoholu i nie zostanie on w filtrze? Bo chyba też bezsensu jest filtrować gdy jeszcze dużo jest tego alkoholu bo wypełniacze mogą być w nim rozpuszczalne.. ktoś coś wie na ten temat?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.