02 maja 2024andi3033 pisze: Mam pytanie jeżeli dwa tygodnie wykupiłem w jednej aptece nie-sieciowej 4 opakowania lorka 2,5, a teraz inny lekarz przepisał mi to samo tylko mniej (2 op), to czy jak pójdę do innej apteki, to mi wyda bez marudzenia.
02 maja 2024castlecastle pisze: W pierwszej kwestii, czy rzeczywiście apteka sprawdza dawkowanie i wykupienie tego samego leku w przeszłości?
02 maja 2024castlecastle pisze: Tzn. Czy wykupując dzisiaj doretę na jakiejś recepcie, z dawkowaniem np 2x1, jutro mogę przyjść po następną paczkę na inną receptę, czy będzie to sprawdzane w systemie i wyjdzie, że powinienem jeszcze mieć tą poprzednią i nie dostanę?
02 maja 2024castlecastle pisze: I drugie pytanie - czy takie porównania odnoszą się do leku czy do substancji czynnej? Czy wykupując doretę z jakimś dawkowaniem (granicznym żeby wydać lek) mogę wziąć jeszcze tramal w butelce, bo to inny lek?
Przeniesiono ~ Atro
Chociaż niby jest coś takiego jak reklamacja. Jakby nie było to przysługuje każdemu zakupowi przez internet (wiadomo, że zastrzegają, że to nie sklep itd) ale wczytując się w regulamin to każda prawie taka strona (medyczna) ma reklamację lub odstąpienie od umowy w ciągu 14 dni. Niestety tylko po administracji jestem i pracy w sklepie internetowym, ale świta mi, że zwrot i tak się należy. Jeśli jestem w błędzie to przepraszam.
Właśnie jestem w trakcie zamawiania recepty ze strony, która dokonuje zwrotu i mam nadzieję, że się uda... Ehhh.
co prawda przelew, którym opłaciłem usługę wyniósł mnie 200 PLN, ale mimo wszystko udało mi się uzyskać środek narkotyczny na receptę ścisłego zarachowania nie musząc przy tym nigdzie jeździć i wypalać benzyny.
jak na moje, to wszystko działa mniej więcej tak, jak po staremu.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.