Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
  • 6261 / 448 / 12
(S)-5-(benzhydrylosulfinylometylo)-1,3-tiazol
https://en.wikipedia.org/wiki/CE-123

Witam. CE-123 to analog modafinilu, opatentowany przez Red Bull GmbH.
Treść patentu można znaleźć na patents.cenzura.com/patent/US20210380545A1/ – zamieniwszy uprzednio "cenzura" w linku na nazwę popularnej wyszukiwarki internetowej, której nazwa zaczyna się na "G".

Natknąłem się na wideo z syntezą tego związku, a link do filmiku wkleiłem do działu Syntezy.

Wygląda na to, że jest około 20% słabszy od modafinilu. Enancjomery wykazują różną aktywność, z enancjomerem (S) będącym tym mocniejszym.

Wydaje mi się, że prawo NSP nie obejmuje pochodnych difenylometylosulfinyli.

Ciekawe!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz”

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Artykuły
Newsy
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.

Włochy: Pies-poszukiwacz trufli znalazł zakopaną w ziemi kokainę

Pies-poszukiwacz trufli znalazł w lesie we włoskiej Abruzji zakopaną w ziemi czystą kokainę o wartości około 25 tysięcy euro - podała w środę agencja Ansa. Wyprawa po te cenne grzyby nieoczekiwanie zamieniła się w operację antynarkotykową.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.