Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 3244 / 555 / 0
Spokojnie, na tym polega kapitalizm.
Wiekszy popyt. Więcej ofert. Większa konkurencja. Mówimy o Polskim podziemiu na C.
Ale na niższą nie jest fizyczne możliwe liczyć chyba że ktoś zapierdala z hurtowni a takich będzie niewielu bo go szybko zamkną.
No i koniecznie europejskie leki, w tych zwożonych z USA nawet w "oryginalnych" opakowaniach lubia wypierdalać fenta.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 40 / 11 / 0
@kurczakswiezy Nie jest wcale tak tragicznie jak to przedstawiasz, dzisiaj dostalem dużą butlę Tramalu online bez udostępniania czegokolwiek, w ubiegłym tygodniu 3 op. benzo w podobny sposób, stacjonarnie lekarze POZ czy z poradni neurologicznej piszą wszystko bez problemu bez IKP lub na stare zaświadczenie od psychiatry sprzed kilku lat, też trochę rozmawiam z lekarzami i wcale nie wyczuwam takiej paniki, także chyba trochę dramatyzujesz. Oczywiście pewnie coś się zmieni jak w końcu wejdą te twarde obostrzenia systemowe, ale nie róbmy z tego końca świata, kto się postara, ten w taki czy inny sposób sobie ogarnie to, czego potrzebuje, i nie mówię tutaj o jakimś czarnym rynku, ostatecznie w najgorszym wypadku będzie się ciągnąć na kilka różnych osób.
  • 108 / 16 / 0
Psychiatrzy piszą normalnie, więc pod tym względem nic się nie zmieniło. Benzo i setki dostępne bez problemu. Szukać po receptomatach nie ma sensu no chyba że ktoś chce wyszarpac jakąś jedna paczke, ale ryzyko i tak jest, więc moim zdaniem można wtopić tyle samo kasy co na psychiatrę, a u magika przynajmniej jakąś pewność jest, że się dostanie więcej.
  • 144 / 24 / 0
Zapytam prewencyjnie - miał ktoś jakieś problemy, że lekarz chciał zapisać, a system wyskoczył z blokadą? Bo mam zaplanowaną telewizytę po 28 dniach od ostatniej tj. 28 marca, a poprzednia 29 lutego (powinna być po około 60 dniach, ale uzupełniam zapasy u tego samego magika żeby nie było, że ciągnę od stu) i wolałbym być przygotowany na taki scenariusz.

Nie sieję paniki, po prostu chce uprzedzać fakty, by mnie "system" nie zaskoczył przykro.

Jeśli ktoś będzie miał takie problemy - koniecznie piszcie tutaj!

Pozdrawiam!
  • 40 / 11 / 0
@OpenYourMind 28 marca jeszcze nie powinno być takiej niespodzianki, według planów do 31 marca nie mają pojawiać się żadne blokady. Od 1 kwietnia w teorii mogą już być, jak będzie w praktyce zobaczymy, może znowu przedłużą ten okres bez blokad, jak już kilka razy wcześniej.
  • 108 / 16 / 0
Nie ma żadnych blokad
  • 633 / 154 / 0
Nie ma jeszcze blokad - tych związanych z koniecznością inwigilacji profilu pacjenta.

@OpenYourMind Jeśli Twój lekarz nie jest złośliwy, ani czymś go nie wkurzysz, to na dzień o którym wspominasz takiego problemu nie będzie:
https://www.rynekzdrowia.pl/E-zdrowie/N ... 266,7.html

Zależy też, co rozumiecie poprzez "zapas" i "robienie rezerwy" bo z tym jest dość problematycznie.
  • 6 / / 0
Nie wiem gdzie to do końca napisać. Jestem wjebany w kodeine od 5 miesięcy i teraz 360 mg juz ledwo co tam grzeje. Miałem też kontakt z oxy, jest perfekcyjna. A zacząłem wszystko rok temu od tramadolu.

W skrócie przyjmowałem wiele leków psychiatrycznych na depresje/leki ale nic z tego tak nie pomogło jak opioidy. Jeszcze były psychodeliki i one pomagały na najdłuższy czas. Przechodząc do rzeczy: jako, że opioidy najlepiej pomagają na moje przypadłości to zamierzam je dalej przyjmować, już zbyt wiele czasu wycierpialem przez swoje zaburzenia i przez nieskuteczność leków czy terapii. Dla mnie istnieje albo wylogowanie się albo opioidy.
Miałem kontakt z oxy, trampkiem i kodą. A i biorę małą dawkę diazepamu jeszcze, ale z niego schodzę.

Potrzebuję wskazówki jak dostać coś od specjalisty... walić kawę na ławę i mówić po co przyszedłem? Jakaś koperta dodatkowo? Macie jakieś tipy?
Oczywiście można kupować na czarno ale nie chcę przepłacać i ryzykować z podróbkami.
Generalnie wolałbym aby to było przepisane na przypadłość fizyczna a nie najebane uzależnienie w papierach.

Drugą opcją, którą rozważałem była terapia substytucyjna, ale jeszcze nie chce mieć takich rzeczy w papierach bo nie chcę sobie zamykać drogi pracy w służbie zdrowia - wiadomo, że prędzej czy później otoczenie by się dowiedziało i już by inaczej patrzyli na mnie.

Anyways; nie mogę sobie pozwolić na odstawienie gdyż doświadczam wtedy jeszcze cięższej anhedonii niż na trzeźwo (a i tak na trzeźwo mam anhedonie dość ciężką nie do zniesienia).
  • 3244 / 555 / 0
Prywatnie stacjonarnie jest ok.
Mój prywatny lekarz którego uwielbiam wypisał mi zestaw benzo różnego pochodzenia do tego sevredol(morfinę)
Bylo to jakoś w sobote wiec to bieganie po aptekach było wyzwaniem.

Da się? Da.
- Czy nowy lekarz czy przepisze?

jak mu pokażesz papier z bólem przewlekłym zdobycie jest niezwykłe trudne i wymaga umiejętności logistycznej narkomana.

ale wiem że w ukryciu działaja jakieś dziadki prywatnie dając co chcesz.
Benzo - łatwiej załatwisz ale papier I IKP często wymagają więc nie jest tak nie lekko.

JP daje też na miesiąc i banuje.
Nl. Mi dali bez ikp

Skróty znane ale nie podam bo to dla nich szkodliwe. I dla nas
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 39 / 10 / 0
Czesc wszystkim! Ja akurat ostatnio mam spory problem tramca dostac recepte i jade na oparach. Plecy mam rozwalone od x lat i bez niego w sumie nie fukcjonuje, ale rodzinna sie wypiela po akcji z banami a online ostatnio 4 z 4 stron wtopilem. Jakies rady poza stacjonarna wizyta? Jakos osobiscie jestem slabiakiem i mimo ze mam przewlekly bol to po tej nagonce czuje jakbym cos zlego robil i sie spalam. Moze macie kogos w okolicach Poznania do polecenia na priv? IKP mam w miare czyste od kilku miesiecy 1 paka na miesiac, wczesniej roznie bywalo. Dzieki i trzymajcie sie tam!
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.