Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 14 / 3 / 0
Dużo tematów o narkotestach, ale niewiele o tym ile je można wykryć w ślinie. Jestem ostatnio na różnych proszkach, pixach czy tabletkach , a mam mieć robione niedługo testy(niestety nie zostanie mi ujawnione kiedy) i cykam się co może mi wyjść jeśli zrobią je np za 2 albo 3 dni? Głównie bym chciała znać czas tych głównych jak kokaina, amfetamina, mefedron, LSD, MDMA, 2cb ..... myślę że nie muszę dalej wymieniać w czym rzecz, to zwykłe testy zapewne z Allegro. Szukałam artykułów w necie ale też praktycznie zero informacji o tym :l
  • 2968 / 639 / 0
Musiałaś słabo szukać, bo jest o tym dość dużo informacji. Chyba, że jesteś policjantem? Dużo macie tam komputerów, to mogliście w kilka osób poszukać informacji, szybciej by było :korposzczur:

Amfetamina w ślinie utrzymuje się 24-48h.
Kokaina średnio 1-3 dni, u hardkorowych użytkowników podobno nawet do tygodnia
MDMA 24-48h
z LSD niektóre testy na ślinę mają w ogóle problem, ale najprawdopodobniej wykrywalne będzie tyle co i w badaniach krwi, czyli praktycznie po tripie jesteś czysta.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.