Tegoroczne spoty obmyślane, pestki w gotowości?
Gorąco zachęcam do uczestnictwa w tegorocznym wątku :)
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
6 spotów juz gotowych.
U mnie od Fast Buds, LSD-25 Auto i CBD 1:1 Auto.
Postawiłem na takie, ponieważ mój organizm już nie toleruje ciągów na trawce narkotycznej, ostatnim razem myślałem że już po mnie. Do sporadycznego, bezpieczniejszego użytku będzie więc ten drugi strain, ma 7% THC 7% CBD. Ten pierwszy do bardzo sporadycznego mixu sajko + dyso + trawka narkotyczna. Oba strainy osiągają max 120cm według danych producenta, kwitną w 9-10 tygodni.
Mam jeszcze kilka pestek z 2020, dużo pisałem w ówczesnym wątku outdoorowym. Nie wiem, czy się będą nadawać, może pójdą gdzieś na 'dziko', niestety na spocie mało miejsca. Muszę ogarnąć jeszcze jakiś.
Ty jeszcze nie kiełkujesz.
Ja pamiętam że kiedyś pod koniec czerwca ścinałem dojrzałe krzaki.
Blackberry Kush z Fast Buds, Runtz, GSC, coś, co nazywa się auto big amnesia, coś co nazywa się auto skunk i auto thailand sativa - te wszystkie z Big Seedbank, albo Dutch Genetics.
Zamierzam dokupić auto big gelato z Big Seedbank (miałem i polecam) i pewnie coś jeszcze - zaszaleję z ceną.
Miałem kiedyś pestki P1 x Early Skunk, ale wyrosły tak, że jeden wyglądał jak P1, a drugi jak ES. Oba bardzo wczesne i z topami bardzo dobrej jakości. Jeśli miałbym kolejny raz sadzić sezona, to tylko coś takiego, albo inne sprawdzone w naszym klimacie geny : ) Inna sprawa, że lato wtedy było niemal perfekcyjne i w sumie nie wiem, czy udałoby mi się drugi raz powtórzyć taki plon.
Boję sie przymrozków.
Chyba faktycznie mnie pojebało tak wcześnie zacząć uprawę.
Niektórym można "pomóc", ściągając z kiełków tą czapeczkę, łuski z nasion.
Ale lepiej tego nie robić, można zniszczyć kiełkujące nasiono.
Wrzucę foto niedługo.
Z pięć lat nie sadziłem, ale tego się nie zapomina.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.