Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Czy ktoś z tutaj obecnych miał fobie społeczną (nerwice lękową) którą skutecznie pokonał terapią i grzybami?
Sam zmagam się z problemem fobii i nie powiem, że jestem w dołku. Zażywałem kiedyś psychotropy ale w zasadzie nie wiele zmieniały w tym co czuje. Chodziłem też na terapie ale cała ta choroba wróciła.
Czy psylocybina w przypadku któregoś z was pomagała przełamywać swoje lęki w relacjach z innymi?
- Ważne jest wprowadzenie
- Ważna jest jasna intencja co do tego, jaki jest cel sesji z grzybkami
- I ważne jest aby opiekować się daną osoba ale nie wtrącać się w proces.
Jestem osobą chorującą na depresję i zaburzenia lękowe z natrętnymi myślami. Są one dość intensywne i powodują uczucie zmęczenia.
Słyszałem, że przyjmowanie grzybków daje pozytywne efekty. Mam jednak wątpliwości w związku z przyjmowanymi lekami:
Bioxetin-SSRI z substancją czynną fluoksetyna
Pregabalina
Propranolol
Proszę o opinię, czy jestem odpowiednią osobą aby zażywać takie substancje.
Pzdr.
Przeniesiono. Korzystaj z wyszukiwarki przed założeniem nowego tematu - łysy
09 marca 2024turboslowianin pisze: Hejka,
Jestem osobą chorującą na depresję i zaburzenia lękowe z natrętnymi myślami. Są one dość intensywne i powodują uczucie zmęczenia.
Słyszałem, że przyjmowanie grzybków daje pozytywne efekty. Mam jednak wątpliwości w związku z przyjmowanymi lekami:
Pregabalina
Propranolol
Pzdr.
Co ja osobiście jednak czyniłem i żyję.
Oczywiście nie namawiam do takiego postępowania.
SSRI osłabia moc grzybów, nie ma dużego sensu grzybienia na SSRI.
A więc nie jesteś odpowiednią osobą
21 maja 2021cisowianka55343 pisze: Nie zauważyłem tutaj takigo tematu więc napisze.
Czy ktoś z tutaj obecnych miał fobie społeczną (nerwice lękową) którą skutecznie pokonał terapią i grzybami?
Sam zmagam się z problemem fobii i nie powiem, że jestem w dołku. Zażywałem kiedyś psychotropy ale w zasadzie nie wiele zmieniały w tym co czuje. Chodziłem też na terapie ale cała ta choroba wróciła.
Czy psylocybina w przypadku któregoś z was pomagała przełamywać swoje lęki w relacjach z innymi?
Psychodeliki same Cię nie uleczą. Moim zdaniem najlepsze efekty daje niestety wystawianie się na ekspozycję. Ja pomagałam sobie w tym latami MDMA (nie za duże dawki! Tak dla kurażu, nie dla wyjebania z butów. Ona spełnia funkcję w małych ilościach -a nie jak się porobisz tak, że nic nie pamiętasz, bo wtedy to bez sensu) i myślę, że to ona mnie najbardziej naprostowała. Tyle razy dodała mi sił i miłości wobec innych ludzi, że strach przed nimi niemal całkiem zniknął.
10 marca 2024nicki pisze:Istnieje ryzyko śmierci przy braniu grzybków na SSRI.09 marca 2024turboslowianin pisze: Hejka,
Pregabalina
Propranolol
Pzdr.
Co ja osobiście jednak czyniłem i żyję.
Oczywiście nie namawiam do takiego postępowania.
SSRI osłabia moc grzybów, nie ma dużego sensu grzybienia na SSRI.
A więc nie jesteś odpowiednią osobą
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.