Brałem wcześniej już fluwoksaminę, ale samą. Zacząłem od 50 mg wtedy i też było ciężko ale na pewno nie tak jak teraz. A po jakimś czasie miałem już świetny nastrój i wyjebane na wszystko. Liczę na to że mój stan się w końcu poprawi ale długo tak nie wytrzymam, może tydzień jeszcze, potem rezygnuję bo nie chcę bez końca męczyć się. Chyba fluwoksamina w połączeniu z lekami które biorę daje takie efekty i być może nie będę miał wyjścia i trzeba będzie odpuścić. Obecnie gdyby nie benzo na pewno nie dałbym rady.
Źródło: https://www.doz.pl/leki/w446-Fluwoksamina
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Ja na dawce 100 mg, na razie jest średniawka, efektów brak, uboki, lęki, poty są. Jakiś 3 tydzień leci, z czego 4 dni na dawce 100 mg. Najpierw było 25, potem 50, teraz stówka.
Ktoś coś więcej na temat uboków, efektów? Jak to wygląda u Was?
Mam jednak dwa problemy i zastanawiam się czy to może być wina fluwoksaminy?
-W zeszłym roku schudłem 18kg ( z 90 na 72 ) i od tamtej pory ważę się codziennie. Odkąd przyjmuje ten lek przytyłem już 1,5kg a jem tak jak zwykle, nic się w moim życiu pod kątem ruchu lub kalorii nie zmieniło.
-Czuję również w ostatnich dniach dużą sztywność mięśni, mocno połamały mnie plecy i od 5 dni funkcjonuję na lekach przeciwbólowych.
Spotkaliście się z podobnymi skutkami przyjmowania fluwoksaminy? Zwłaszcza martwi mnie ten wzrost wagi, nie mogę stracić czegoś w co włożyłem tyle wysiłku i jeżeli nie przestanie rosnąć to będę musiał odstawić lek.
Pozdro!
Co do sztywności mięśni i bólów stawów, czy kości, nic takiego u mnie nie miało miejsca.
Ja przyjmuję fluwoksaminę w dawce 100 mg dziennie, a do tego 200 mg lamotryginy i 150 mg kwetiapiny.
Troszkę przytyłem, ale jakieś 2 kg przez ostatnie 2 miesiące, ale nie zauważam jakiegoś tycia skokowego. Dodam, że sobie ostatnimi czasy pozwalam więcej na słodkie, czy śmieciowe, więc to pewnie od tego, a to z kolei może być większy apetyt od leków. Natomiast tak jak wspomniałem, nie widzę mocnego, skokowego tycia u mnie.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.