Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3406 / 534 / 0
Mój ojciec akurat szedł koło apteki, to mówie wykup mi po dwa opakowania tego i tamtego. No i na recepcie były trzy opakowania trzymalu w KROPLACH i słuchajcie tego - mówi do mojego ojca że tylko jedne opakowanie kropli może wydać i już niby tą receptę można wyjebać do śmieci. I zaczął wkręcać mojemu tacie że to jest mocne i jest to na 96 dni.

Nie wiem tylko co z tą receptą bo rozumiem że ogarnął że to dla ojca no ale 1ml/100mg dziennie to przesadził...

Jak mi się skończy butelka to teraz ja pójdę ale nie do jego kasy nawet jak będzie wolna...

O co biega, jakieś reguły nowe jeśli chodzi o opio ?
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 367 / 39 / 0
To zamawiaj sobie przez neta światleku z odbiorem i płatnością w dowolnej aptece po okazaniu recepty, a naprawdę dużo mają tych aptek w okolicy, więc na pewno coś znajdziesz blisko siebie.
  • 68 / 6 / 0
Ile was trzymały nudności po trampku? Dwa dni brałem po 300 mg i dzisiaj cały dzień mnie mdli.
  • 5801 / 1194 / 43
Ja zwykle na początku odczuwam nudności, i lekki ból brzucha.
Wtedy wiem, że dobrze wejdzie.
Jak nie odczuwam tego na początku, to znaczy że tabletki (retardy) prawie nie zadziałają.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2763 / 594 / 0
@london5 Bierzesz retardy w całości? Lepsze niż IR?
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 5801 / 1194 / 43
Zazwyczaj retardy, uważam że są lepsze.
I biorę je w całości, na pusty żołądek.
Broń Boże gryźć w zębach te tabletki.
Krople też mi nie podchodzą.
Faza trzyma jak w termosie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 465 / 47 / 0
Pytanie dla tych co jechali długo na SSRI ale już im się to znudziło lub poznali słodycze opio i przerzucili się na trampka. Jak oceniacie taką decyzję i ogólnie nastrój i funkcjonowanie w dłuższej perspektywie? Czy można to w ogóle zastąpić sensownie na zaburzenia lękowe głównie ? Bo o tym czym jest opio to wiem tylko z tramadolem jescze sie nie znam bo póki co SSRI wpierdalam i Kratom do tego. Kratom niestety działa krótko i tolerancja rośnie . A do tego do najtańszych nie należy , szukam innego opio. Natomiast jeśli chce zostać na SSRI to niestety zostaje mi już gruby kaliber , oxy, MST, hel i inne. kodeina nie działa na mnie wcale . Wiem najlepszy pomysł to w ogóle nie iść w tym kierunku ale ja mam już trochę wyjebane na swoje życie i chcę tylko wycisnąć z niego jak najwięcej przyjemności i ulgi , a że później będzie dno to trudno się mówi. Bez leków na trzeźwo i tak jest dno.
  • 3406 / 534 / 0
Kurde dziwne, teraz mam krople tramca i np. jak byłem na detoksach (a trochę na nich byłem) to smak kropli ledwo czułem, mogłem na luzie jeszcze z kimś pogadać bez popity, dopiero wtedy szedłem popić czymś słodkim.

A teraz akurat mam krople i od trzeciego raz ledwo co znoszę ten smak (a teraz w domu przerobiłem z 4 butelki). Od raz mam przygotowane słodki napój bo ten tramca smakuje trochę lepiej niż GBL...

Ku*&a bo zamieniłem u lekarza z retardów na krople - chciałem wolniej w mg schodzić z dawki ale widzę że muszę znowu wrócić na kruszone retardy ; / lipa bo zauważyłem że nie mam w ogóle wypalonej histaminy bo przy retardach całą głowę mogłem drapać aż do ognia...

Ocb ?
  • 70 / 11 / 0
@polymerase miałem kiedyś jakiś niemiecki tramadol jak dobrze pamiętam 100mg/1ml to był taki specyficzny smak miętowy. Dużo słabiej klepał niż np. skudexa.
Retardy to sprawdzony klasyk i też bym szedł w tą stronę.
  • 3406 / 534 / 0
@lossu

Kolego ja chce zejść z dawki a ty mi piszesz abym szedł w stronę retardów (wiem, wiem - nie wiedziałeś)

Sporo lat miałem zawsze 200mg 50 szt. retard - 3 paczki a teraz mam pierwszy raz, pierwszy miesiąc 3 butelki z kroplami 96ml i zostaję jednak przy kroplach (mimo w chuj obrzydliwego smaku) i już powoli w dół dawkę dałem a tak 1000-1200mg mnie satysfakcjonuje...
Zablokowany
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.