Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 11 / 8 / 0
22 grudnia 2023odbytniczy1991 pisze:
Pewniejszy i lepszy brown z DE vs PL ?
Z tym to akurat różnie bywa
-It always seems impossible until it's done.
  • 553 / 117 / 0
07 stycznia 2024solaar24 pisze:
https://www.youtube.com/watch?v=Q17h3tRQ84g

taka akcja policji na tej słynnej warszawskiej ulicy zdaje sie. zaczyna sie od 2 minuty. jest tez małe info co gdzie chowają
Dobry materiał.
Strach się bać w ogóle na jakąkolwiek ulice na B wejść...
Yebac p.
  • 553 / 117 / 0
22 stycznia 2024capricorn014 pisze:
22 grudnia 2023odbytniczy1991 pisze:
Pewniejszy i lepszy brown z DE vs PL ?
Z tym to akurat różnie bywa
Może jakość lepsza w PL...lecz prawo w naszym kraju ma uzależnionego za NIC.
W Niemczech jeśli złapią cię zaraz po transakcji i pokażesz policji, że jesteś chory na tę obsesję to nawet nie mają prawa zabrać ci całości towaru!
W PL... Potraktują cię jak śmiecia i w głęboko w poważaniu będą mieli twoje objawy chorobowe!
  • 11 / 8 / 0
To prawda!
Masakra, bywam w Pl i w DE i również nie umknęla mi ta uwaga, że Niemcy mają bardziej ,,liberalne'' i indywidualne podejście w kwestii uzależnień... Mam też wrażenie, że Niemiecka polityka idzie dalej w kierunku ugodowym dla wszystkich narkotyków- nie tylko opiatów ale i psychodelików.
Ps ostatnio znajomi zamiawiali z Berlina ze stronki internetowej ,,LSD''(to jakaś podobna syntetyczna forma, która ma posiadać te same działanie).
Ponoć nawet dobry towar był (nie jestem pewna czy ta substancja LSD-podobna jest legalna w Polsce) :)
-It always seems impossible until it's done.
  • 579 / 129 / 0
W weekend potrafię już przepalić 1g. Wiadomo, że najlepszy jest moment kiedy ładuje się kolejna porcja, więc dopalam kompulsywnie średnio co godzinę. Euforii już prawie brak, a ja zaczynam myśleć o IV, zupełnie tak jak kiedyś na fentach. Pora na dłuższą przerwę. Wracam na tramadol (ulotkowe dawki).
  • 553 / 117 / 0
@Up kurczę, kurczę - też mi te yebane IV chodzi po głowie... Fu pojawia się problem bo boje się tego zrobić sanemu
  • 768 / 105 / 0
Ja chcem strzała
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 579 / 129 / 0
@jak89 technicznie to nie jest trudne, ale polecisz z tym, a pchać taki syf w żyły regularnie to jest dramat. Gdybym miał temat w ampułkach, miałbym dylemat na zupełnie innym poziomie.
  • 3455 / 560 / 2
23 stycznia 2024jak89 pisze:
07 stycznia 2024solaar24 pisze:
https://www.youtube.com/watch?v=Q17h3tRQ84g

taka akcja policji na tej słynnej warszawskiej ulicy zdaje sie. zaczyna sie od 2 minuty. jest tez małe info co gdzie chowają
Dobry materiał.
Strach się bać w ogóle na jakąkolwiek ulice na B wejść...
Yebac p.
Bo polska policja na temat narkotyków jest bardzo rygorystyczna, w Niemczech tego na przykład nie ma idą Ci na ugodę. W PL za grama hery policjant jest w stanie połamać sobie wszystkie kończyny byle do Ciebie dolecieć i znaleźć temat...
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 553 / 117 / 0
@Up deutsche polizei vs polska policja w sprawie narkotyków to jest spora różnica.
W sumie szczególnie tę różnicę widać na podstawie heroiny. W Niemczech prawo gwarantuje uzależnionemu możliwość dokończenia 'zabiegu', lub zostawienia w jego kieszeni jednej działki na później.
W Polsce łapanie (poprawcie mnie, jego jest inaczej) ćpunów wychodzących od dilera i późniejsze wymuszanie zeznań przy ciągłym straszeniu wysokim wyrokiem jest normą.
hera= diabeł.
Na pewno, że wiele się zmienia, lecz do standardów niemieckich jeszcze wiele kilometrów autobahn, od porządnego traktowania OSÓB CHORYCH, nas dzieli.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.