Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Jakieś wrażenia, przemyślenia co do metody itp.? ;)
Ja się w to kiedyś bawiłem. Ogólnie fajnie, ale dużo jest pierdolenia się z tym - chlorek wapnia bardzo szybko robi się mokry i już nie chłonie więcej wody, więc trzeba go często zmieniać. Do tego trzeba zapewnić absolutną szczelność pojemnika, w którym suszysz.
W razie czego chodziło mi o: http://www.psilosophy.info Elementarz/magic mushroom growers guide/Suszenie i przechowywanie grzybów.
W metodzie z linka chlorek jest na siatce ponad podłożem dzięki czemu woda się zbiera na dnie. W razie czego się ją wylewa. Imo, dobrym patentem było by zrobienie otworu i danie korka od spodu, przez co nie trzeba było by po każdym wylaniu wody dokładnie myć naczynie w którym się suszy.
I jak długo można je tak przechowywać? ;]
Pozdrawiam. :)
Sam nigdy tak nie robiłem. Ja suszę.
Ponoć zamrożonym nic się nie dzieje w kwestii tracenia mocy, a ja powiem tak:
Kiedyś przypadkowo znalazłem parę sztuk suchutkich. Leżały tam 2,3 lata i sklepały jak zawsze.
Ostatnio znowu, pierwszy raz w życiu zjadłem surowe z łąki, świeżutkie. Wcale mocniej nie było niż zawsze, a zawsze są suszone. ;-)
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.