Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
  • 1 / / 0
Siemanko, przeczesałem pół forum i nie znalazłem nigdzie wątku na pod tytułem Hodowla/GrowKit Magicznych Trufli
Więc myślę że ten post to dobry wstęp do tego tamtu, pozwólcie że zacznę bo mam parę pytań:

1. Czy jest jakakolwiek możliwość kupienia GrowKita Magicznych Trufli lokalnie, z tego co mi wiadomo tak jak w przypadku zwykłego growkita nie zawierają one substancji psychoaktywnych więc powinny być ogólnie dostępne na Polskim rynku a nigdzie nie znalazłem strony która takie coś oferuje a zależy mi na tym żeby grzybnia(?) Nie tłukła się przez 1500km z Holandii.

2. Z takiej trufli trudno pobrać print tak jak w przypadku zwykłych grzybów, czy jest jakakolwiek możliwość reprodukcji tak jak w przypadku np oldshoolowych Goldenów?

3. Jeśli tak, jak to wygląda, jakie jest potrzebne do tego podłoże, przechowywanie, wilgotność, temperatura, naświetlenie lub jego brak, czas wzrostu, zbiory i tak dalej...

Krótko mówiąc zależy mi na rozpoczęciu wątku na temat hodowli i pytań początkujących w stylu artykułu od naszej @CATCHaFALL tylko w temacie Magicznych Trufli, pozdrawiam
Newsy
Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.