A jeśli już Pani sprawdziła to czymże się okazało to tajemnicze archeologiczne znalezisko jeśli można spytać ? :)
Tak zwane To Be Continued nastąpiło ;)
a w przerwie na reklamy dodam iż przypomniało mi się że kiedyś jednak udało mi się znaleźć na domówce 0.5 zioła na oko jakieś. Podczas robienia szwedzkiego stołu z tejże póły dla uczestników melanżu w postaci wiaderek moja ręka powędrowała do portfela i się pokapowałem że nie ma tam mojego własnego zioła... --> Tak. znalazłem swoją zgubę nawet nie będąc tego świadom xD I tak też poszło złote rozdanie wiader do którego by nie doszło w normalnych okolicznościach : O
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.