Tytoń ma osobny dział → >LINK<
pozdrawiam
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
^ dosyć droga, ale jak ktoś jest koneserem to gwarantuję, że nie będzie żałował ani złotówki wydanej na tę kawkę :)
Tam był odnośnik do tej samej firmy. ciekawy zabieg marketingowy.
Pija tu ktoś w ogóle espresso?
Tak, ja pijam, lubuję się w arabicach. Świeżo mielone przeze mnie i wypalane parę dni przed zakupem. Ta co zamieściłem post wyżej jest w moim top 3 i ma dobry stosunek jakości do ceny imo.
https://allegro.pl/oferta/jfk-kawa-indy ... cc0659818c
- speciality
- wypalona max 3 tygodnie przed spożyciem
-świeżo zmielona dobrym młynkiem, najlepiej comandante c40
- parzona w aeropressie tudzież w dripperze. Przy tym drugim rozwiązaniu można poczuć się jak w liceum ekstrachując Antka
Żadne kawiarki, żadne fusiary. A espresso tylko jak masz w domu zestaw za minimum 5k.
Jak będziecie dalej pić te wasze ujowate czibo to przyjdzie Pan Hoffmann i obleje was wrzątkiem i wsadzi kapsułki nespresso w (...).
A z porad to jak komuś się nie chce latać po kawiarniach speciality to Auchan ma całkiem sensowny wybór ziaren, chociaż to zależy od regionu. Ja np. kupowałem dość długo kawę ziarnistą "palarnia kawy prawdziwej". O dziwo była dość świeżo palona i całkiem smaczna jak za swoją cenę. Chyba coś koło 30 ziko za 250 gram płaciłem.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.