A jeśli już Pani sprawdziła to czymże się okazało to tajemnicze archeologiczne znalezisko jeśli można spytać ? :)
Tak zwane To Be Continued nastąpiło ;)
a w przerwie na reklamy dodam iż przypomniało mi się że kiedyś jednak udało mi się znaleźć na domówce 0.5 zioła na oko jakieś. Podczas robienia szwedzkiego stołu z tejże póły dla uczestników melanżu w postaci wiaderek moja ręka powędrowała do portfela i się pokapowałem że nie ma tam mojego własnego zioła... --> Tak. znalazłem swoją zgubę nawet nie będąc tego świadom xD I tak też poszło złote rozdanie wiader do którego by nie doszło w normalnych okolicznościach : O
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.