Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
I jeszcze jedno pytanie- jakie barbi najlepsze rekreacyjnie?
Jeszcze jedno pytanie mieszał ktoś Barbi z Benzo ?? Jakie wrażenia itp. ja np dodam że mam dużą tolerkę na benzo.
13 lipca 2018UJebany pisze: Reasumując, barbiturany tylko do kosza.Zero potencjału rekreacyjnego.
Benzo numer jeden![]()
30 grudnia 2022LaLiga40 pisze: Siemano. Ja natomiast spytam się o fenobarbital. Zażywał go tam ktoś. Wiem tyle że jest nasenny przeciwdrgawkowy i uspokajający. Ale jak z nim dawkować i czy mieszać można z czymś.
21 lutego 2023hasatan666 pisze: Siemano, wszedlem w posiadanie pentobarbital. jaka dawka na pierwszy raz? Jak cos to lek Morbital
Mylisz się, wiem że na Polskiej wikipedii jest takie zdanie w opisie klonazepamu bodajże, i ktoś napisał tak pewnie dlatego że działają oba długo, uspokajająco silnie i przeciwdrgawkowo, ale jakby nie patrzeć
idąc tą drogą to Hydroksyzyna też jest podobna bo ma długi okres półtrwania i uspokaja, usypia, diazepam i nawet działą przeciwdrgawowo też ale nie tak silnie ofc
Trochę ironicznie to napisałem bo znam Feno z autopsji jak i klona
I tak naprawdę z okresem półtrwania to Barbiturany nie przypominają benzo
Luminal jak jadłem tydzień-dwa to on jeszcze działał antydrgawkowo 4-5 dni i uspokojony/zmulony byłem 24/7 mimo 3-4 dnia nie brania już - bo on się kumuluje mocno w organiźmie i tak naprawdę zaczyna rozkładać dopiero po zażyciu ostatniej dawki, przy braniu powyżej tygodnia-dwóch to rośnie nieprzyjemna zamuła której się nie da pozbyć niczym, kawą, ani niczym innym.
Bo on hamuje też pracę serca i obniża ciśnienie - czego nie robi żadne benzo no może midazolam ale to w chorych dawkach i tylko chodzi o obniżenie ciśnienia, uspokajające działanie na łomotanie serca w nerwicy wynika z blokady w mózgu receptorów, ale na ciało bzd nie mają aż takiego wpływu, nie da się ich przedawkować, i każdy kto brał dłużej wie że nawet klon po 24h od zaprzestania brania daje już silne objawy abstynencji, nie ma mowy o 2 dniach bezobjawowych jak się bierze spore dawki.
Barbi są groźne bo można je długo jeść w mniejszych dawkach i obudzić się jednego dnia na toksykologii lub w ogóle
A benzo przedawkowane urwą film i organizm mimo żę będzie usuwał powoli (10-30h) 1/4 dawki
to po 10h się obudzisz
po 10 minie zmuła
I potem masz w organiźmie nadal w cholerę benzo ale już efekty coraz mniej są odczuwalne, na koordynację i samoświadomość
A po Luminalu to no ja na szczęście nie ćpałem tego dla ćpania
żeby się nawalić/urwać film tylko do odstawki Benzosów sporych dawek i gbl
A i tak stosując po prostu za długo (o kilka dni za długo) z przepisu lekarza miałem właśnie pobudkę na toksykologii, usłyszałem że kilka dni akumulacji w ciele dłużej to bym już się nie obudził,
i tego się nie da odtruć (tym antagonistą benzodiazepin - flumazenil bodajże) więc nie chce nikogo straszyć bo jako LEK to jest dobra grupa szczególnie w leczeniu odstawek gabaergików
Ale do ćpania to ryzykowna zabawka i nie dająca efektów większych niż benzo no dla mnie jako nerwicowca dawał super efekty ale wynikające z sedacji zmuły i prawie braku działań absty od innych rzeczy
Bo po prostu po kilku dniach brania stało się takie błogie wyczuwalne działanie wyraźne (jeszcze nie byłem ogłupiony za mocno) - ale to subiektywne uczucie bo się cieszyłem żę jem lumi na noc a nie 3 benzosy i jeszcze kombinowane jak wzmocnić działanie, no ale potem odstawienie samego lumi też jest problemem jak ktoś nie bd. umiał przejść na rolki iinne łagodne, i schodził sobie do zera
ale to już na inny temat raczej sprawa
No i nie muszę pisać żę łatwo wpaść w powrót do benzo albo gabaergików i tak jak się przestanie jeść Lumi a nie można go brać za długo! Oj nie można, a na pewno nie wyobrażam sobie rekreacyjnie próbować walić dużo.
Aha - Barbiturany nie wiem jak te krótkodziałające ale Luminal (feno) - to działanie takie nasenne fest i "kompleksowe", luzujące mięśnie spięte itd. pojawiało się po (już się powtórzę chyba 3 raz xd) kilku pierwszych dniach, ta sama dawka co dzień o tej samej porze - i pierwsze doby to nie czułem specjalnie szału moc rolek się wydawało a po tygodniu - "weszło" to coś po czym wiedziałem czemu barbi są tak wyjątkowe.
A klony i lora (alpra i 90% w sumie grupy) pokazują działąnie pełne w max kilka godzin (rolki i te dłużej działające się akumulują lekko ale jednak działanie rolek i klonów jest zniesione szybko tolerką i efekty przy tej samej dawce co dnia by przestały rosnąć szybko i trzeba było zwiększać) no ale szybko działąją i to jest też warta podkreślenia różnica.
Barbi takie jak luminal to się nie nadaje na ataki paniki napewno, (no wykluczając i.v ale to się mija z celem)
Nie próbowałem Lumi i.v ani boofingu robić, szczerze bo trochę się rozpisałem tak jakbym chciał tutaj ostrzec wielce wszystkich i odstraszyć - to nie jest trucizna, ani nic groźnego, i rekreacyjnie imo boofing albo p.r byłby najlepszą metodą (najszybsze efekty, najmniej strat, i łatwiejsze ocenienie tego czy dodać kolejną dawkę będzie, przy oralu i t-max 2,5h do kilku (6h bodajże z ukł pokarmowego to dorzucanie jest cholernie głupie i ryzykowne, przy p.r też by było ale po 1-2h by było czuć pełnię działąnia i można było dodać ew. taką samą dawkę i czekać na efekty.
No a łykając to widzę to tylko w celach medycznych (co nie znaczy że z przepisu lekarza w tym nasyzm kraju) - ale na odstawki, ew leczenie silnych nerwic, załamań nerwowych to dobry środek na tydzień-dwa - ale wyklucza całkowicie używanie alko IMO no i można go brać z benzosami jak się pilnowało by dawek lumi i brało raz na dobę
(Ja stosowałem na początku z BZD jak się rozkręcało mi pierwsze pare dni i potem zmniejszałem dawki bzd do zera bardzo szybko się udało ale dobra dosyć już o mnie)
(Jak masz pytania jakieś o moje doświadczenia albo ogólnie o barbiturany to napisz wiadomość PW) Albo pytaj tutaj.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.