Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Moje najważniejsze pytanie to - czy z czyjegoś doświadczenia lub nawet wiedzy teoretycznej da się jakoś usunąć/odparować (chociaż w większości) sam klej ale tak żebym mogła substancję czynną dalej nakleić na skórę tylko dokleić go sobie zwykłym plastrem w taśmie?
Od 9-ciu lat choruję i mam bardzo silny przewlekły ból, w związku z tym stosuję buprenorfinę i z racji że mam ciągły ból to najlepszą formą jak dotąd stosowałam był dla mnie właśnie plaster, tabletki są dla mnie zbyt krótko działające i nie zapewniają mi stabilności przy redukcji bólu.
Problem w tym, że ostatnio uczuliło mnie już na klej z tych plastrów (na klej z melodynu też). W Polsce mamy tylko te dwa plastry a lekarz mówi że na leki narkotyczne nie ma recept transgranicznych także nie mam nawet skąd ściągnąć plastra z innym składem kleju.
Pomyślałam, że może posilę się waszą wiedzą, jeśli ktoś byłby w stanie mi doradzić i jeżeli ten post w ogóle tu pasuje, ale jestem po prostu zdesperowana bo to mi bardzo ułatwiało życie i był to lek na którym miałam najmniej skutków ubocznych.
Proszę o waszą pomoc, to dla mnie bardzo ważna kwestia, która (jeśli uda się to jakoś rozkminić) pomoże zachować mnie w najlepszej kondycji, bo nie wiem nawet czy kiedykolwiek uda mi się z tej choroby wygrzebać, wierzę, że tak, ale póki co nie zapowiada się żeby było jakieś rozwiązanie w najbliższym czasie, może w przyszłości.
Z góry dziękuję :-)!
Przeniesiono do wątku ogólnego – CAF
Póki co bez żadnych problemów udało mi się ogarnąć recki na prege i alpre, tylko że miałem je już miałem wcześniej wypisane, także mogłem potwierdzić wysłaniem wcześniejszej recki w pdf do konowała.
Pytanie brzmi: co nawkręcać żeby dostać bupre w plastar. Rwa kulszowa?(ojojoj panie duktorze nic innego nie działa, raz dostałem ten plaster od znajomego i pomogło itd...)
Jak uważacie? Za sugestie będę wdzieczny niezmiernie.
Mialem 2 raz z ta substancja, w sumie wlozylem sobie pod jezor taki plaster 2,5 x 2,5
Zmieniam moja ocene i pewnie jeszcze w zyciu sprobuje nie raz bupry pod katem rekracyjnym.
Natomiast jakie są Wasze odczucia co do leku bunondol, zresztą jest na zwykłą recke.
Jak myślicie, neurolog na bardzo silne bóle kręgosłupa i do tego udokumentowane nie będzie robił problemów z wypisaniem recki ?
Bo na receptomatach to mają silne parcie na to, zresztą tak samo rodzinni.
Przeniesiono — CAF
E. Hemingway
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.