Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Czy zostałbyś narkomanem gdyby Hyperreal nigdy nie istniał ?
Tak
94
51%
Nie
47
26%
Nie wiem
42
23%

Liczba głosów: 183

ODPOWIEDZ
  • 11 / 6 / 0
Znam forum gdzieś od 2009 ale nigdy się nie udzielałem. Sprawdzałem sobie jedynie informacje na temat substancji które miałem na podorędziu. Nigdy nie miałem tak ze szukałem po necie czym się można naćpać xD Kolega kiedyś taki mądry był co tak szukał i wciągał gaz do zapalniczek,.dezodorant i nudziarza uskuteczniał pojebus 😁 Z 10 lat temu jak mi się nudziło w technikum na lekcjach to czytałem trip raporty na neuro, nawet napisałem dwa ale nie mogłem coś tego dodać ajajaj. Mam je dalej na starym lapku, może spróbuję wrzucić jeszcze raz, są gdzieś z 2014 roku o LSD i MDMA
Bywało gorzej i chwalili ...
ODPOWIEDZ
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.