"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
I nie mowa tutaj o wszystkich używkach. A specyficznych.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
07 listopada 2023tajemniczy25 pisze: @Rs3mati nie wiem jak u Ciebie ale mnie te natręctwa myślowe właśnie zabijają napędzając nerwice lękowo(fobie społeczną) i demotywacja przez to do zmian w życiu,nie widzę sensu i ciężko mi się za coś zabrać.Pamiętam escitalopram wyłączył te myśli,jaki był mój szok że w głowie może być taki spokój.Byłem tu i teraz,niestety przerobiłem wszystkie SSRI/snri i nie dały już takiego efektu.Teraz zaczynam brać fluwoksamine bo pamiętam na niej były one zmniejszone/nie było ich wgl,znacznie lepszy nastrój(sigma).Niestety sama fluwo usypia mnie ja stojąco,ale po dodaniu mirtazapiny 7,5mg jest napęd od samego rana.Niestety mimo nie objadania się to puchłem w oczach,pobiłem rekord wagowy w życiu dlatego odstawiłem.Teraz żyje nadzieją że będzie lepiej.Na mnie paroksetyna zaczynała działać w dawce dopiero 40mg i było czuć ta sztuczność i brak emocji,fluwo przeciwlękowo jest równie mocna jak nie mocniejsza w moim przypadku od paro ale nie robi to w taki sztuczny sposób.Szukaj czegoś na natręctwa myślowe,to one stanowią problem całej teszczy, bynajmniej u mnie.Jest też podobno na to dobra klomi.
I chyba w miarę najłatwiejsze i nie robota po 12 h na początek pół etatu/ biedra/lidl call center opcji sporo do wyboru;)
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.