Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5774 / 1182 / 43
Wieniedikt Jerofiejew w książce "Moskwa-Pietuszki" opisuje przepis na oryginalnego drina. "Łza komsomołki": lawenda 15 g, werbena 15 g, woda kolońska "Las" 30 g, lakier do paznkoci 2 g, płyn do płukania ust 150 g, lemoniada 150 g.
Przytoczę cytat.
"Ten, kto zwyczajnie pije wódkę, albo zachowuje dobrą pamięć i zdrowy rozsądek, albo wprost przeciwnie, traci za jednym zamachem i jedno, i drugie. A w przypadku "Łzy komsomołki" - śmiechu warte! - człowiek wypije setkę tych łez i pamięć ma dobrą, a zdrowego rozsądku ani odrobiny. Wypije jeszcze setką i nadziwić się nie może, skąd się wzięło tyle zdrowego rozsądku i gdzie się podziała cała dobra pamięć."
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 24 / 7 / 0
london5 pisze:
"Ten, kto zwyczajnie pije wódkę, albo zachowuje dobrą pamięć i zdrowy rozsądek, albo wprost przeciwnie, traci za jednym zamachem i jedno, i drugie. A w przypadku "Łzy komsomołki" - śmiechu warte! - człowiek wypije setkę tych łez i pamięć ma dobrą, a zdrowego rozsądku ani odrobiny. Wypije jeszcze setką i nadziwić się nie może, skąd się wzięło tyle zdrowego rozsądku i gdzie się podziała cała dobra pamięć."

kurde cytat zarąbisty, i sądząc po jego błyskotliwości jest sam w sobie jakby potwierdzeniem tej teorii, bo gdyby tak nie było - chłop by nie doszedł do takiego wniosku ;D ale nie będę tego pędził i tak, mimo że jestem alkoholikiem, inne rzeczy mi chodzą po głowie ;D

A wracając do tematu, piłem perfumy raz, i gorsze rzeczy też - zawsze to patologiczne zjawisko do jakiego się doprowadziłem wiązało się tylko z jednym = tragiczny stan po długim zażywaniu chemii - paranoje, niemożliwość zaśnięcia - niemożliwość przyjęcia kolejnego szczura bo się skończył - taki kombos zmuszał mnie do szukania ulgi w tym co jest pod reką, perfumy to chyba była i tak najlepsza z tych rzeczy...

Raz piłem izopropnaol. który używaliśmy w firmie do czyszczenia kleju i karoserii. Powodem był ww stan psycho-fizyczny. Porobiłem go z wodą pół na pół, i wypiłem to na dwa "drinki" - bomba prawie identyczna jak byś wypił 300-400 wódki, jednak nikomu nie polecam.

Zapyta ktoś : to czemu nie skoczyłeś sobie do żabki po 200 pigwy ? Dobre pytanie. Eskapada do żabki w tamtym stanie porównywalna była do eskapady na mount everest, w ogóle tam dojechać - niewykonalne jak człowiek zamknięty jak szczur, światła pogaszone i siedzi na grzędzie jakby sowę udawał. A wizja rozmowy z ekspedientką powodowała większy stres niż matura ustna z arabskiego.

W podobnym okolicznościach raz piłem ocet - bo miał 10 % spirytusu. Trochę pomogło bo już się położyłem i zeszła mi trochę ta ciężka faza ale jak wystartowałem potem żygać to chłopie jak kot
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2022 przez Pingwinoos1, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3245 / 617 / 0
Na moim turnusie w psychiatryku, ten sam gostek który opisywałem w anegdotach o ćwiartce kryształu, pił spirytus medyczny, normalnie chodził i czkawkę miał że było słychać na kilka metrów, ale nie wyjebali go bo był na poważnym odwyku od piko, a gostek wyglądał normalnie, postawny i facjata bez śladów uzależnienia, usłyszałem tylko jak pielęgniarka do innej piguły zawołała leć po alkomat. został na oddziale ale nie wiem z jakimi konsekwencjami.

jeszcze słyszałem już z opowieści o desperacie filtrującym dezodorant przez kawałek jakiejś szmatki czy materiału.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5774 / 1182 / 43
Piłem rok temu, łyk jakiegoś perfuma.
Na urwanym filmie, siora opowiadała.
Rano kac nieziemski i ten ohydny zapach z ryja.
Nigdy więcej.
  • 920 / 162 / 0
16 kwietnia 2022Pingwinoos1 pisze:

W podobnym okolicznościach raz piłem ocet - bo miał 10 % spirytusu. Trochę pomogło bo już się położyłem i zeszła mi trochę ta ciężka faza ale jak wystartowałem potem żygać to chłopie jak kot
Ocet ma 10 % octu nie spirytusu. Nic dziwnego że się pozygales...
  • 1289 / 329 / 12
Przypomniał mi się stary film dokumentalny z okresu transformacji ustrojowej pt. "Jak się pije w Rosji". Pozwolę sobie zacytować fragment od ok 8 minuty:
Ci którzy nie mają dostępu do spirytusu i pieniędzy na wódkę, a koniecznie muszą się napić, kursują po aptekach i perfumeriach. Kiedy do sprzedaży trafia tania woda kolońska albo inny kosmetyk zawierający alkohol, są entuzjastycznie wykupywane. Co prawda woda kolońska ma gorzki smak i wywołuje mdłości, ale za to pijącego otula miły zapach polnych kwiatów albo lawendy. Niektórzy miłośnicy ostrych wrażeń dodają do piwa środki owadobójcze, ten śmiercionośny napój jest znany jako piwo z psikiem
Polecam obejrzeć, głos lektora użyczył sam mistrz - ś.p. Tomasz Knapik :wino:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 5071 / 867 / 0
Jak byłem na detoxie parę lat temu to raz piłem ten płyn do mycia rąk . Akurat kowid był
To jest na izopopranolu
Niski upadek
Klepalo bez sraczki czy wymiotów
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 927 / 289 / 5
Ja tam w psychiatryku inhalowałem się płynem do dezynfekcji, miał z 70% psikało się do zamkniętej pięści i opary wciągało nosem. Upić się dało a kaca nic. Jak szisza z wódką.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 5774 / 1182 / 43
Odświeżam wątek, niczym perfumy usta.
  • 1 / / 0
25 marca 2019Dersu Uzala pisze:
Ja kiedyś często pijałem salicyl. Najlepiej na hejnał pić. Jedna taka flaszeczka to coś jakby dwa mocne piwa.
Witam i na dzień dobry odkop. Właśnie spróbowałem salicyla i nic nie poczułem ogólnie ale to 1/8 dupeleczki była. W smaku dość dupowate też, zastanawiam się jedynie czy ta zawartość kwasu salicylowego (2%) by mogła coś człowiekowi zrobić oprócz niesmaku? Chyba kupie sobie całą na całościowy test.

A żeby nie było za bardzo OT to też mnie korci woda po goleniu. Mam STR8 red code i skład po wpisie ALCOHOL DENAT. jest długi oraz raczej chemiczny. Macie doświadczenia z takimi produktami oraz innymi perfumami? Pewnie nie da się tego za bardzo wydestylować, odcedzić aby mnie zbyt nie trzepło, jakie polecacie w niskiej cenie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.