Na razie mogę iść tylko do lekarza rodzinnego bo psychiatrzy gówno zrobili.
Chcę poprosić o benzodiazepiny, ale jest spora szansa że nie wypisze. Więc mam Plan B: że jak NAPRAWDE tego nie będzie chciała wypisać, poproszę o baklofen off-label, nie jest na wykazie, na wikipedi piszą, że nie uzależnia choć bardzo w to wątpie.
I teraz mam pytanie ile by mi było potrzeba, żeby uzyskać wystarczające działanie przeciwlękowe.
U normalnych ludzi, gdy mają ataki paniki to żeby go przerwać wystarczy zwykle 0,5mg alpry/1mg lorka/10mg diazepamu itd
U mnie, nawet jak nie mam żadnej tolerancji na benzodiazepiny to to nie wystarcza. Takie silne mam lęki, że dopiero 1mg alpry/2mg lorazepamu itd jest w stanie powstrzymać atak paniki, powtarzam bez tolerki, a nie waże dużo więc 100% kwestia siły lęku.
Więc ile baklofenu byłoby mi potrzeba by przerwać ataki paniki/ ekstremalne lęki? Jaka jest mocna dawka przeciwlękowa?
Ale baclofen to nie jest dobra opcja, uzależnienie to inna kwestia, głównie zależna od uzależnienia definicji.
Proś o pregabaline prędzej, też jej nie ma na wykazie a znacznie skuteczniej działa na lęki.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
02 października 2023tracershy pisze: Tak się bałem tego odstawienia, odkładałem to w czasie bo przecież byłem na tym leku wiele lat a odstawienie odbyło się prawie bezboleśnie.
04 października 2023Detronizator2 pisze: Proś o pregabaline prędzej, też jej nie ma na wykazie a znacznie skuteczniej działa na lęki.
Jednak co organizm, to inna reakcja. Były w wątku o pregabalinie donosy, że u niektórych prega powodowała lęki, choć to mały odsetek użytkowników. Jeśli prega się nie sprawdzi, to wtedy można spróbować z baklofenem.
07 października 2023Benzo007 pisze: Witam , pewnie to przestarzałe pytanie, backlofen pomoże w odstawienie alko i benzo ?
07 października 2023ejnowezco pisze: Bralem baclofen 50 mg okolo roku prawie codziennie z przerwami jednodniowymi , ucialem odrazu bez schodzenia z dawek . I mam pytanie czy tez mieliscie taks cholerna depresje i ile czasu ona trwala ?
07 października 2023fiodor pisze: Przecież wiadomo było że tak się skończy...
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.