Nabylem ostatnio 5 mocarego palenia co mi dalo kolejny update. Palenie juz raczej nie dla mnie. Mysli ktore sie pojawiaja sa nie-do-o-pi-sa-nia. Cos jakby nadswiadomosc, mega wyniszczajaca, orajaca psychike jak pole. Dopiero po 0.5 alprazolamu jak palilem blanta to przypomnialem sobie, jak to powinno bylo wygladac (super stan, zero krzywych mysli a mocne dzialanie na cialo). Tak wiec bardziej depresanty sa dla mnie ale na nie musze uwazac. Rozwazam tez medyczna marihuane jak sie pojawi ale indice tylko na spanie. Na pewno wyprobuje, moze bedzie mniej schizogenna od gowna z ulicy (ktore i tak wyglada jak wypisz wymaluj z ksiazki ale na pewno ma 0% cbd).
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
17 marca 2019siostrorelanium pisze: Pustka bez jakiejkolwiek substancji zmieniajacej swiadomosc bylaby nie do zapelnienia.
Pytanie tylko czy jesteś gotowy na tak radykalne posunięcie jak zamknięcie się na ponad rok czasu w miejscu gdzie będą często, dla Ciebie, niezrozumiałe czy wręcz absurdalne zasady którym będziesz się musiał podporządkować.
Ogólnie to temat szeroki, niemniej zdajesz sobie sprawę, że tego typu zaburzenia nie ogarniesz ambulatoryjnie jeśli jest ono też związane z uzależnieniem?
Wiem, że ktoś na pewno napisze, że nie wolno przewlekle stosować benzo i że prędzej czy później przestanie pomagać, ale mi już pomaga przez dłuższy czas, zawsze w tej samej dawce i więcej nie potrzebuje. Wiem kiedy robić przerwy i jak wytrzymywać w czasie tych przerw. Jest to w końcu jakiś sposób na radzenie sobie z tym cholerstwem, zaburzoną osobowością.
Oczywiście dodatkowo psychoterapia, najlepiej jak najczęściej spotykać się z terapeutą i pokornie starać się zmieniać schematy myślenia.
Pozdrawiam
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.