Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 4024 / 371 / 951
Skoro pojawiła się przedwczoraj chyba pierwsza fota konkretnych zbiorów (post3713576.html#p3713576) wypada już chyba otworzyć wątek poświęcony tegorocznym grzybowym wyprawom, łowom, zbiorom, przygodom i rekordom?

Tam mamy góry, u mnie na mazowszu na razie skromnie, pojedyncze osobniki:
20230815_094852 (kopia).jpg
Fota z 15 sierpnia
20230902_101007 (kopia).jpg
2 września
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2874 / 298 / 0
Odmeldowuje się, dzięki Pokolenia za znak że już się u nas zaczęło :)

choć mojego najlepszego spotka z kiedyś już zabudowano, a na drugim stołuję się połowa okolicy to jeśli uda mi się wybrać i coś znaleźć na pewno się pochwalę ^^
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 920 / 162 / 0
Ja byłem w weekend. Dolny Śląsk góry. i narazie pojedyncze sztuki. Za sucho jeszcze.
  • 27 / / 0
Dzisiaj pada, a ja jadę w okolice Kłodzka, czy ktoś już tam coś znalazł? Pozdrawiam
  • 12 / 3 / 0
okolice kielc ? ktos zbieral
  • 57 / 30 / 0
Południe mazowieckiego lipa za sucho, w ogóle jakaś opóźniona jesień sezon chyba za 2 tyg dopiero jak popada, dziś cała 1 stara sztuka
  • 19 / 10 / 0
Pozdrawiam z rodzinką
  • 19 / 11 / 0
Dolny śląsk, góry Sowie słabo, cały dzień łażenia po łąkach a tylko kilkanaście sztuk. Na wzgórach Wlodzickich też kilka, w sumie na tosta się zebrało.
Za sucho jest jeszcze i dużo cieplejsza jesień niż rok temu, grzybnia chce dżdżu...
  • 19 / 10 / 0
Ja tam nie narzekam to co zamieściłem w poście u góry zebrałem może w 30min. Chociaż rzeczywiście małe te sztuki ale weekend ma padac więc będzie wysyp pewnie .
  • 27 / 72 / 0
Siemanko, w tamtym roku o tej porze miałem już kilka tys. grzybków, ten sezon jest na 100% opóźniony z racji małej ilości opadów i zbyt ciepłych (żeby nie powiedzieć gorących) dni. Jutro robię mały rekonesans, żeby mieć odhaczone, ale trzeba czekać na obfite deszcze i spadek temperatury, a wtedy zacznie się magia.
Zablokowany
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.