@Detronizator2 znaczy baclo nie ma na to wpływu żadnego? Wiązałem to raczej właśnie z baclo, choć faktycznie prega została dołączona niedługo później.
Zmniejszenie dawki da jakieś efekty? Jestem na 750 dziennie.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
27 sierpnia 2023starawichura pisze: do tego mam stany zwyrodnieniowe kręgosłupa... chciałbym dołączyć do tego baklofen w małych dawkach (3x5, później 3x10).
Pisałem, że szybko to odstawisz. Ja jak byłem przy jednorazowej dobowej 15mg, to już po niej robiłem zero, bo i tak 15mg na mnie w żaden sposób nie wpływało. Myślę, że w ciągu tygodnia mógłbyś się bez bólu z baklofenem pożegnać. Pozdrawiam
14 listopada 2020Uszkodzonabania pisze: Dzięki za opinie, ciekawy jestem czy psychiatra mi go wypisze bo w ulotce nie ma nic napisane o zaburzeniach lękowych, ja już brałem praktycznie wszystko i nic na mnie nie działa. Mój psychiatra jest spoko ale nie wiem co mu powiedzieć żeby mi wypisał ten baklofen, jakieś rady ?
Przeniesiono do odpowiedniego wątku - d5
Przeniesiono do odpowiedniego wątku - d5
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.